BTC City Ljubljana sedma na SP

BTC City Ljubljana sedma na SP
17.09.2017 AVTOR: D. Z.
Kolesarke moštva BTC City Ljubljana so ekipni kronometer na svetovnem prvenstvu končale na sedmem mestu.

Pa se je začelo svetovno prvenstvo. Tako kot smo tega v zadnjih letih že vajeni, se je vse skupaj začelo z obema ekipnima kronometroma.

Najprej so na svoj račun prišla dekleta. Na startu pa je bilo vsega devet ekip. Med temi ekipami je bila tudi tokrat ekipa BTC City Ljubljana. Zastopale so jo Polona Batagelj, Maaike Boogaard, Eugenia Bujak, Corinna Lechner, Hanna Nilsson in Urša Pintar. Premagati so morale 42,5 km dolgo in nadvse zahtevno preizkušnjo. Predvsem pa zelo razgibano.

Na koncu so predstavnice ljubljanske ekipe zasedle sedmo mesto. Povprečna hitrost je znašala 42,881 km/h. Čas pa 59:28. Za zmagovalkami so zaostale za kar 3:47. Najhitrejše pa so bile kolesarke nizozemskega moštva Sunweb. Ekipo so zastopale Lucinda Brand, Leah Kirchmann, Floortje Mackaij, Coryn Rivera, Sabrina Stultiens in Ellen Van Dijk. Progo so premagale v 55 minutah in 41 sekundah. Povprečna hitrost pa 45,795 km/h. Drugo mesto je pripadlo ekipi Boels Dolmans, ki je zaostala za 12 sekund. Ekipa Cervelo Bigla je z zaostankom 28 sekund zasedla tretje mesto.

“Nihče tega ni pričakoval. Ciljale smo na oder. Naša vožnja je bila tekoča. Na koncu smo pač menile, da smo odlično odpeljale. Bile smo zadovoljne. Ko pa smo videle, da smo zares blizu Boelsu nismo mogle verjeti. Potem pa smo jih premagale. Neverjetno, ” je dejala Ellen Van Dijk: “Bilo je pomembno, da na klanec nismo pretiravale, saj bi potem razpadle. V tem smo bile danes močne. Neverjetno, da nam je uspelo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ