BTC City Ljubljana: Iz Nemčije na Col d'Izoard

BTC City Ljubljana: Iz Nemčije na Col d'Izoard
18.07.2017 AVTOR: D. Z.
Končala se je dirka Lotto Thuringen Ladies Tour, na kateri so nastopale tudi kolesarke BTC City Ljubljana. Zmagala je Lisa Brennauer.

Kolesarke moštva BTC City Ljubljana so v Nemčiji po zaslugi Eugenie Bujak osvojile modro majico najbolje na letečih ciljih.

To majico si je Bujakova priborila prav v zadnji etapi, ko je po zaslugi zmage na letečem cilju prehitela Nizozemko Amy Pieters. Zadnjo etapo je dobila Skylar Schneider, najboljša predstavnica ljubljanske ekipe pa je bila Mia Radotić na 17. mestu. V skupnem seštevku je dirko dobila Lisa Brennauer.

Premagala je Ellen Van Dijk in Hayley Simmonds. Eugenia Bujak je z zaostankom 2:02 zasedla končno 12. mesto. Najboljša Slovenka je bila Polona Batagelj, ki je z zaostankom 3:52 dirko končala na 32. mestu. Kolesarke zdaj odhajajo v Francijo, kjer bodo nastopile na dirki La Course by Le Tour de France. Govorimo o enodnevni dirki, ki jo v okviru moškega Toura organizira agencija ASO.

Letos so se odločili za veliko spremembo. Namesto, da bi se ženske za zmago udarile na Elizejkih poljanah v Parizu, se bodo pomerile na 65 kilometrov dolgi dirki, ki se bo končala na 2360 metrov visokem prelazu Izoard. Dirka bo na sporedu pred moško etapo, ki se bo ravno tako končala na Izoardu. Moštvo BTC City Ljubljana bodo zastopale Polona Batagelj, Urša Pintar, Eugenia Bujak, Hanna Nilsson, Urška Žigart in Mia Radotić.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ