BTC City v Španiji do 4. mesta

BTC City v Španiji do 4. mesta
16.09.2018 AVTOR: DZ

V zadnjih dveh dneh se v okviru dirke po Španiji merijo tudi dekleta. Govorimo o dirki Madrid Challenge by la Vuelta. Najprej je bil na sporedu ekipni kronometer.

Organizatorji dirke po Španiji vsako leto izpeljejo tudi žensko dirko Madrid Challenge by Vuelta. Gre tudi za zadnjo dirko ženskega World Toura. Letos so se odločili, da jo izpeljejo v dveh dneh. Danes je za kolesarkami ekipna vožnja na čas v kraju Boadilla del Monte. Etapa je bila dolga 12,6 km. Gre za nekakšen preizkus pred ekipnim kronometrom na svetovnem prvenstvu, ki bo na sporedu naslednjo nedeljo. Najhitrejše so bile tokrat članice Sunweba. Ellen Van Dijk, Coryn Rivera, Pernille Mathiesen, Liane Lippert, Leah Kirchmann in Lucinda Brand so s povprečno hitrostjo 42,792 km/h progo premagale v 17 minutah in 40 sekundah.

Drugo mesto je zasedla ekipa Wiggle High5, ki je zaostala za 18 sekund, tretje pa Mitchelton Scott z zaostankom 46 sekund. Na četrto mesto pa so se zavihtele kolesarke moštva BTC City Ljubljana. Ekipo so zastopale Corinna Lechner, Anastazija Jakovenko, Maaike Boogaard, Polona Batagelj in Eugenia Bujak. Zaostale so za 52 sekund. Jutri se bodo kolesarke pomerile še na dirki s startom in ciljem v Madridu. Govorimo o krožni preizkušnji. Kolesarke bodo morale prevoziti 17 krogov v skupni dolžini sto kilometrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ