BTC City: Med desterico na Kitajskem

BTC City: Med desterico na Kitajskem
08.05.2016 AVTOR: D. Z.
Kolesarke BTC City Ljubljana so odpeljale še etapno dirko na Kitajskem. Pavljuhina je bila 9., Bujakova pa 10.

V sklopu letos novoustanovljenega World Toura so najboljše ženske ekipe v teh dneh nastopale na dirki Tour of Chongming Island na Kitajskem. Govorimo o tridnevni dirki. Prvo etapo je dobila Tajvanka Ting Ying Huang. Druga etapa je pripadla Chloe Hosking. Mia Radotić je bila najboljša predstavnica ljubljanske ekipe.

Zasedla je sedmo mesto. Sledila je zadnja tretja etapa s startom in ciljem v mestu Chongming. Dolga je bila 99 km.  Govorimo o krožni etapi. Pretežno ravninski krog je imel 11 kilometrov. Olena Pavljuhina je dobila prvi leteči cilj in s tem pridobila tri sekunde odbitka. V šestem krogu je napadla Bujakova, ki je na letečem cilju ravno tako dobila tri sekunde odbitka.

V zaključku pa je prišlo do padca, tako da je bila najboljša v etapi Erićeva, ki je zasedla 18 mesto. Etapo je dobila Ting Ying Huang. Chloe Hosking je dobila dirko. Junakinja dveh etap Huangova je bila druga. Tretja pa Leah Kirchmann. Olena Pavljuhina je dirko končalan a devetem mestu. Eugenia Bujak na 10., Mia Radotić pa je bila 13. Špela Kern je dirko končala na 48. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ