Bujakova 13., hud padec Američanke

Bujakova 13., hud padec Američanke
24.09.2020 AVTOR: DZ, foto: Vid Ponikvar/KZS

Pa se je začelo tudi svetovno prvenstvo. Tokrat brez mlajših kategorij. Gledali bomo samo štiri dirke. Svoje so že opravile članice v vožnji na čas.

Imola je v zadnjem trenutku prevzela organizacijo sicer okrnjenega svetovnega prvenstva v cestnem kolesarstvu. Letos brez mlajših kategorij. Videli bomo samo štiri dirke. Dve vožnji na čas (člani in članice) in dve cestni dirki v najelitnejših kategorijah.

Prva dirka prvenstva je že za nami. Najprej so se z 31,7 km dolgo preizkušnjo v vožnji na čas pomerile članice. Start in cilj gosti dirkališče Enza in Dina Ferrarija v Imoli. V prvem delu je kolesarke oviral močan nasprotni veter. Slovenijo je zastopala Eugenia Bujak, ki je v povprečju drvela 44,578 km/h.

To je bilo dovolj za končno 13. mestu. Najhitreje je s progo opravila Nizozemka Anna Van der Breggen, ki je s povprečno hitrostjo 47,157 km/h progo premagala v 40 minutah in 20 sekundah. Osvojila je prvo zlato medaljo v tej disciplini, potem ko je bila že štirikrat druga.

Druga je bila Švicarka Marlen Reusser, ki je zaostala za 15 sekund. Tretja pa Ellen Van Dijk. Nizozemka je za rojakinjo zaotala za 31 sekund. Vsekakor pa bi lahko bilo povsem na vrhu vse skupaj drugače. Lanska zmagovalca Chloe Dygert je bila tudi letos odlično na poti.

Na polovici proge je imela skoraj pol minute prednosti pred prvo zasledovalko. Sledil je tehnično zahtevnejši del. Na krajšem spustu pa je v desnem ovinku zletela s ceste in čez ograjo. Sanj o zlati medalji je bilo konec. Po prvih podatkih naj bi si zlomila nogo.Video povzetek:

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ