Bujakova 19., Pintarjeva z zlomljeno dlančno kostjo

Bujakova 19., Pintarjeva z zlomljeno dlančno kostjo
02.03.2019 AVTOR: DZ, vir: BTC City Ljubljana

Na dirki Omloop Het Nieuwsblad za ženske je zmago slavila Chantal Blaak. Najboljša Slovenka Eugenia Bujak na 19. mestu.

123 km in tlakovci
Tako moški kot ženske so sezono enodnevnih klasičnih dirk, ki so znamenite predvsem po tlakovanih odsekih začeli na dirki Omloop Het Nieuwsblad. Imeli so skupno predstavitev, ki je potekala na velodromu v Gentu. Članice so nastopile na 123 kilometrov dolgi dirki od Genta do Ninova s petimi tlakovanimi odseki in z desetimi vzponi.

Chantal Blaak najboljša
Po pričakovanjih so blestele kolesarke moštva Boels Dolmans, ki imajo v svojih vrstah tudi svetovno prvakinjo Anno Van der Breggen. Tokrat pa ni blestela aktualna svetovna prvakinja, ampak njena klubska kolegica in svetovna prvakinja iz leta 2017 Chantal Blaak, ki je po samostojnem pobegu prišla do zaslužene zmage. Za dobro minuto je ugnala preostalo konkurenco, tudi prvo zasledovalno skupino s 30 kolesarkami. Drugo mesto je osvojila Marta Bastianelli, tretje pa Jip Van den Bos.

Pintarjeva poškodovana
Na dirke se je po poškodbi, ki jo je staknila na svetovnem prvenstvu vrnila tudi lani izjemna Annemiek Van Vleuten, ki je končala na četrtem mestu. Na dirki so nastopile tudi kolesarke moštva BTC City Ljubljana. Najboljša je bila Eugenia Bujak, ki je dirko končala na 19. mestu. Urška Žigart je bila 84. Monique Van de Ree, Anja Longyka, Maaike Boogaard in Urša Pintar so odstopile. Pintarjeva si je ob padcu zlomila dlančno kost in je morala v bolnišnico.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ