Bujakova 3. v Luksemburgu, Jakovenkova na Kitajskem

Bujakova 3. v Luksemburgu, Jakovenkova na Kitajskem
28.04.2018 AVTOR: D. Z.
Kolesarke moštva BTC City Ljubljana se mudijo na dirki v Luksemburgu. V prvi etapi je tretje mesto zasedla Eugenia Bujak. Jakovenkova je dirko svetovne serije končala na 3. mestu.

Kolesarke moštva BTC City Ljubljana so v the dneh v Luksemburgu, kjer nastopajo na etapni dirki Festival Elsy Jacobs. Za njimi sta že prolog in prva od vsega dveh etap.

Ta je bila dolga 98 kilometrov, potekala pa je v okolici Steinforta. Kolesarke so morale premagati tri kategorizirane vzpone. Ti pa niso poskrbeli za to, da bi na cilj kolesarke prihajale v razbitih skupinah. Za zmago se je namreč potegovala skupina dobrih 60 kolesark.

Prvo mesto je osvojila Christine Majerus, druga je bila Alexis Ryan, tretja pa Eugenia Bujak. V tej skupini so etapo končale še Polona Batagelj (26.), Maaike Boogaard (35.) in Urša Pintar (38). Bujakova je v skupnem seštevku osma. Vodi Christine Majerus pred Alexis Ryan in Liso Klein. Jutrišnja zadnja etapa s startom in ciljem v Garnichu bo dolga 111 kilometrov.

Če govorimo v tem primeru o dirki prve kategorije, pa vesela vest prihaja s Kitajske. Na Chongmingu se je končala etapna dirka svetovne serije. Govorimo o tridnevni preizkušnji, v kateri je do odločilne poteze prišlo v drugi etapi, v kateri je bil uspešen pobeg petih kolesark.

Med njimi je bila tudi Rusinja Anastazija Jakovenko, ki je zasedla tretje mesto. Kolesarka moštva BTC City Ljubljana je to mesto uspela obdržati tudi v zadnji, tretji etapi. Dirko je dobila Charlotte Becker. Druga je bila Shannon Malseed, tretja pa Jakovenkova, ki je tako ljubljanski ekipi priborila pomembne točke na dirkah svetovne serije.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ