Bujakova 9. na ženskem Amstlu

Bujakova 9. na ženskem Amstlu
16.04.2018 AVTOR: D. Z.
Še pred moškimi so se za zmago na dirki Amstel Gold Race potegovale ženske. Eugenija Bujak 9., zmagla Chantal Blaak.

Organizaotrji dirke Amstel Gold Race so še drugič zapored pripravili tudi žensko različico. Ta je bila dolga 117 killometrov, kolesarke pa so morale premagati 17 vzponov.

Na start dirke svetovne serije so bile tudi članice moštva BTC City Ljubljana. Že na začetku je bilo nadvse zanimivo, saj so organizatorji predstavitev ekip pripravili tako, da so na oder stopili skupaj tako ženske kot moški. Moški so sicer na krepko daljšo preizkušnjo startali najprej, potem pa ženske, ki so prej prišle na cilj.

V odločilen del dirke so imeli pri ljubljanski ekipi v krepko razredčeni glavnini samo še dve kolesarki Eugenijo Bujak in Anastazijo Jakovenko. V ospredju pa je bila skupina osmih kolesark. V tej skupini so imele najboljše ekipe svoje predstavnice, pa čeprav ne prav tistih prvih favoritinj. Ker pravega interesa za lov nihče ni pokazal, se je ta osmerica na koncu udarila tudi za zmago.

Ta boj je dobila Chantal Blaak, sicer članica moštva Boels Dolmans. Druga je bila Lucinda Brand (Sunweb), tretja pa Amanda Spratt (Mitchelton Scott), ki je že zaostala za tri sekunde. Članice večje skupine so zaostale za minuto in pol, preostal pa jim je boj za deveto mesto. In ta sprint je dobila pra Bujakova. Jakovenkova je bila 21. Urška Žigart je dirko končala na 77. mestu. Boogaard in Elsner sta odstopili.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ