Bujakova četrta v Madridu

Bujakova četrta v Madridu
11.09.2017 AVTOR: D. Z.
Kolesarke moštva BTC City Ljubljana so nastopile na dirki La Vuelta, Madrid Challenge. Eugenija Bujak je bila četrta.

Zdaj smo že vajeni, da organizatorji dirke po Franciji in dirke po Španiji proti koncu tritedenskih preizkušenj organizirajo še dirko za ženske.

Na Touru so letos izpeljali celo dvodnevno preizkušnja. Najprej vzpon na Izoard, potem pa še zasledovalni kronometer. Na dirki po Španiji se držijo že preizkušenega formata. Torej, nekaj ur pred prihodom kolesarjev v mesto, ki gosti cilj zadnje etape, so tekmovale tudi ženske. Tudi letos se je Vuelta končala v Madridu in po teh ulicah so se za prestižno zmago udarile ženske.

Še tretjič v treh letih so na startu dirke, ki so jo prenašali na Eurosportu bile tudi članice moštva BTC City Ljubljana. Gre za zadnjo World Tour dirko v sezoni. Dolga je bila 87 kilometrov. Mia Radotić je bila tretja po seštevku osvojenih točk na letečih ciljih. Na koncu pa se je zmage veselila Jolien d’Hoore. Kolesarka moštva Wiggle High5 je po dobrih dveh urah dirkanja premagala Coryn Rivero in Roxano Fournier. Poljakinja Eugenija Bujak je osvojila četrto mesto. Mia Radotić je bila 15., Polona Batagelj kot najboljša Slovenka 18., članica španske ekipe Bizkaia Durango Špela Kern pa 35.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ