Bujakova dirko v Nemčiji zaključila z novo lepo uvrstitvijo, pred BTC-jevkami zdaj Tour

Bujakova dirko v Nemčiji zaključila z novo lepo uvrstitvijo, pred BTC-jevkami zdaj Tour
21.07.2016 AVTOR: Matej Zalar
Z današnjo zahtevno etapo v dežju se je zaključila sedemdnevna etapna dirka za ženske Thuringen Rundfahrt. Eugenia Bujak 13. v zadnji etapi.

Poročilo s prvih petih etap dirke - www.bicikel.com/novice/15374/ ici.html

Šesta etapa je bila med najtežjimi na dirki, po profilu sodeč bi jo kaj lahko označili tudi za najtežjo. Skozi celotno etapo so se kolesarke vzpenjale in spuščale, ravnine je bilo v 130 kilometrih le za vzorec. Na koncu je bila s pobegom najhitrejša Avstralka Amanda Sprat, ki je v šprintu ubežne dvojice ugnala Eleno Cecchini.

Ta je v cilj prišla skoraj pet minut pred skupino z glavnimi favoritinjami, kjer sta bili tudi Marianne Vos in pred tem vodilna v skupnem seštevku Ellen Van Dijk. S tem je za tri minute prevzela majico vodilne kolesarke in bila pred zadnjo etapo v izvrstnem položaju. Najbolje uvrščena kolesarka slovenske ekipe je bila Eugenia Bujak na 15. mestu, ki je zaostala štiri minute in 48 sekund.

Zadnja etapa je bila dolga 131 kilometrov, štart in cilj pa sta bila v kraju Gera. Odvijala se je v dežju, že na prvem vzponu pa je prišlo do večje selekcije, tako da sta od BTC-jevk v ospredju ostali le Bujakova in Pavlukhina. Etapna zmaga je pripadla Američanki Coryn Rivera, druga pa je bila Amy Pieters. Bujakova je dirko sklenila z zelo solidnim 13. mestom v etapi. V skupnem seštevku se je zmage veselila Ceccinijeva, Bujakova pa je dirko končala na 15. mestu z nekaj manj kot sedmimi minutami zaostanka. 

Pod črto je za ekipo BTC City Ljubljana uspešna dirka, saj je Corinna Lechner eno etapo nosila majico najboljše mlade kolesarke, Mia Radotić je eno etapo nosila zeleno majico, Eugenia Bujak pa pikčasto. To je bila odlična priprava pred vrhuncem sezone, ki kolesarke čaka v nedeljo na Elizejskih poljanah.

Gre za dirko L'Etape du Tour, potekala bo z neposrednim televizijskim prenosom na Elizejskih poljanah, le nekaj ur pred moškim slavnostnim zaključkom Toura. V kakšni sestavi bo tam nastopila slovenska ekipa je zaenkrat še uganka, le želimo pa si lahko, da bi se še drugič na prestižni dirki predstavile v lepi luči.

 

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ