Bujakova in Batageljeva vseskozi ob najboljših v Franciji

Bujakova in Batageljeva vseskozi ob najboljših v Franciji
12.08.2015 AVTOR: D. Z.
Na La Route de France je za kolesarkami 3. etapa. Polona Batagelj se je prebila na 9. mesto. Najboljša članica BTC City Ljubljane pa je Eugenia Bujak na 3. mestu.

Tretja etapa je bila zelo zahtevna in selektivna. Zato je na koncu prišlo tudi do nekoliko večjih razlik. Nevers je gostil start preizkušnje, ki se je končala v Avallonu. Dolga je bila 133 kilometrov, glavne razlike pa so se naredile na zaključnih štirih krogih v Avallonu, ko so se morale kolesarke v vsakem krogu podati tudi na 257 metrov visok vzpon prav do Avallona. Po dobrih treh urah dirkanja je etapo dobila Elisa Longo Borghini.

Kolesarka Wiggle Honde se je zmage veselila po samostojnem pobegu. 13 sekund za njo je na cilj prišla skupinica 14 kolesark, v kateri sta bili tudi dve predstavnici moštva BTC City Ljubljana. Govorimo o Bujakovi in Batageljevi. Eugenia Bujak se je spustila v boj za drugo mesto in ga tudi dobila. Poljakinja je bila najmočnejša v tej skupini. Polona Batagelj je kot najboljša Slovenka zasedla deseto mesto.

Borghinijeva je po treh etapah in po skoraj devetih urah dirkanja v skupnem seštevku prevzela tudi vodstvo. Zdaj ima samo dve sekundi naskoka pred zmagovalko prologa Amy Pieters. Eugenia Bujak je kljub odlični vožnji izgubila eno mesto in je zdaj tretja. Za vodilno Italijanko zaostaja za vsega pet sekund. Z 19. mesta na deveto se je povzpela Polona Batagelj. Njen zaostanek znaša 20 sekund. Pred kolesarkami so še tri etape. Dirka se bo končala v Guebwillerju.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ