Bujakova na Češkem končala na 3. mestu, zmaga BTC - jeve ekipe

Bujakova na Češkem končala na 3. mestu, zmaga BTC - jeve ekipe
04.05.2014 AVTOR: Matej Zalar
Na štiridnevni etapni dirki druge kategorije Gracia Orlova je kolesarka ekipe BTC City Ljubljana zasedla končno tretje mesto v skupnem seštevku, na tretjem mestu je končala tudi zadnjo etapo.

Gracia Orlova, 3. etapa:
1. Paulina Brzezna Bentkowska  (Pol)
2. Katrin Gartfoot  (NZe)
3. Eugenia Bujak (Pol)
...
14. Urša Pintar (Slo)
18. Martina Ritter (Aut)
22. Polona Batagelj (Slo)
33. Špela Kern (Slo)
51. Elena Valentini (Ita) 

Gracia Orlova, končna razvrstitev:
1. Paulina Brzezna Bentkowska (Pol)
2. Katrin Gartfoot (NZe)
3. Eugenia Bujak (Pol)
...
7. Martina Ritter (Aut)
11. Polona Batagelj (Slo)
17. Urša Pintar (Slo)
33. Špela Kern (Slo)
59. Elena Valentini (Ita) 

Kot smo že poročali, je Bujakova dobro formo prikazala že na prologu in v prvi etapi, dobro ji je šlo tudi v nadaljevanju. Zahtevno 110 kilometrov dolgo drugo etapo je končala na 5. mestu z zaostankom 24 sekund, v skupnem seštevku je na tretjem mestu zaostajala zgolj osem sekund.

Zelo dobro so se odrezale tudi ostale kolesarke slovenske ekipe, Polona Batagelj je bila 12., Urša Pintar 19., Martina Ritter 20. in Špela Kern 32., vse pa so za zmagovalko zaostale manj kot dve minuti.

V zadnji, 100.2 kilometra dolgi etapi, so kolesarke vozile kroge po Orlovem. Poljakinji v dresu BTC-jeve ekipe je uspelo zadržati mesto na odru za zmagovalce, tako v zadnji etapi kot v končni razvrstitvi je zasedla odlično tretje mesto, z uvrstitvijo v deseterico sta se izkazali tudi Martina Ritter in Polona Batagelj.

Dobre predstave kolesark so na koncu pomenile tudi zmago ekipe BTC City Ljubljana v razvrstitvi ekip, kar je za ekipo, ki je šele letos vstopila v profesionalno kolesarstvo, eden največjih uspehov do sedaj.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ