Bujakova prestižno dirko končala na sedmem mestu

Bujakova prestižno dirko končala na sedmem mestu
02.09.2018 AVTOR: DZ, foto: BTC City Ljubljana

S posamično vožnjo na čas se je končala etapna dirka Boels Ladies Tour. Dobila jo je Annemiek Van Vleuten. Eugenia Bujak pa je dirko končala na sedmem mestu.

Roosendaal je gostil zaključno etapo na dirki Boels Ladies Tour. Dirka spada med dirke ženskega World Toura in na njej je nastopala večina najboljših kolesark. Med to skupino so bile uspešne tudi članice ekipe BTC City Ljubljana. Dirka je bila napeta vse do konca, saj je bila zadnja etapa 18,6 km dolg posamični kronometer s startom in ciljem v Roosendaalu. Pred etapo je v vodstvu bila Annemiek Van Vleuten. Nizozemka ni dovolila, da bi prišlo do presenečenja. Progo je premagala v 24 minutah.

Veselila se je tretje etapne zmage na letošnji dirki in tudi končne zmage. Druga v etapi je bila Ellen Van Dijk, tretja pa Anna Van der Breggen. Najboljša predstavnica slovenskega moštva BTC City Ljubljana je bila Eugenia Bujak, ki je z zaostankom 1:40 zasedla 14. mesto. Annemiek Van Vleuten je dirko prepričljivo dobila, saj je drugouvrščeno Elllen Van Dijk premagala za 52 sekund. Tretja je bila Anna Van Der Breggen. Zaostala je za 1:05. Bujakova je s tretjega mesta padla na končno sedmo. Na koncu je zaostala za 2:09. Hanna Nilsson je bila 23., Polona Batagelj 26., Anastasia Jakovenko 30., Urška Žigart pa 66.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ