Bujakova še naprej izvrstna, v ospredju tudi ostale BTC-jevke

Bujakova še naprej izvrstna, v ospredju tudi ostale BTC-jevke
21.07.2015 AVTOR: Matej Zalar
Nadaljuje se ženska etapna dirka Thuringen Rundfahrt, na kateri Eugenia Bujak drži mesto v prvi deseterici.
Pisali smo že, da je Eugenia Bujak v drugi etapi dosegla premierno zmago ekipe BTC na dirkah druge kategorije. V Nemčiji je konkurenca zelo močna, Bujakova pa je z zmago oblekla tudi majico vodilne kolesarke v skupnem seštevku.

Tretji dan je bil za kolesarke najtežji, saj jih je najprej čakal dopoldanski posamični kronometer, popoldan pa še hitra krožna etapa. V vožnji na čas je le za nekaj tisočink sekunde slavila Lisa Brennauer, članica ekipe Veloccio-SRAM, ki je znana kot najboljša ekipa v vožnji na čas v pelotonu. Bujakova je z 19 kilometrov dolgo progo opravila solidno, končala je na 10. mestu z nekaj več kot minuto zaostanka. V skupnem seštevku je tkao izgubila vodstvo, a zadržala mesto v deseterici. Pohvale za nastop si zasluži tudi Olga Pavlukhina, ki je etapo končala kot 13.

V popoldanski etapi smo pričakovali šprint glavnine, vendar so dekleta z nepredvidljivim dirkanjem spet poskrbela za atraktiven zaključek dneva. Dvojno zmago za Orico-Ais sta dosegli Gracie Elvin in Emma Johansson, Brennauerjeva pa je na tretjem mestu brez težav obranila majico vodilne. Eugenia Bujak je s 14. sekundami zaostanka zasedla odlično 5. mesto v etapi, v letošnji sezoni je vse bolj konkurenčna najboljšim tudi na velikih dirkah.

Četrta etapa je končno postregla z dolgo pričakovanim šprintom, favorizirano Johanssnovo pa je presenetila Lotta Lepisto, ki brani barve Bigle. To je bila tudi etapa za šprinterko v vrstah ekipe BTC-ja, Mia Radotić je namreč končala tik za deseterico, Bujakova pa štiri mesta za njo. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb.

V peti, 118 kilometrov dolgi etapi smo spremljali agresivno dirkanje, po treh urah in 16 minutah pa je prva ciljno črto prečkala kolesarka United HealthCarea Coryn Rivera. Po slabšem prvem delu sezone, ko nikakor ni uspela ujeti priključka k najboljšim, se je izkazala Martina Ritter in končala na 4. mestu, le šest sekund za zmagovalko. V dvajseterici sta končali še Radotićeva in Bujakova.

V skupnem seštevku vodstvo brez težav brani Brennauerjeva, Eugenia Bujak s 55 sekundami zaostanka zaseda 6. mesto. Ritterjeva se je po zaslugi današnjega uspeha povzpela na 11. mesto, Polona Batagelj pa na 14. Obe imate še vedno odprte možnosti da se uvrstita v prvo deseterico.

Kolesarke v sredo in četrtek čakata še dve etapi, ki bosta postregli s končnimi odgovori glede skupne zmagovalke v Nemčiji. Članice BTC-ja poleg visoke uvrstitve Bujakove branijo tudi tretje mesto v skupnem seštevku ekip.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ