Bujakova tretja pred najdaljšo preizkušnjo

Bujakova tretja pred najdaljšo preizkušnjo
31.08.2018 AVTOR: DZ, vir: BTC City Ljubljana

Na dirki Boels Ladies Tour je za kolesarkami četrta etapa. Še drugič zapored je bila najboljša Amalie Dideriksen. Eugenia Bujak je zdaj tretja v skupnem seštevku.

Prolog in štiri etape. Na dirki Boels Ladies Tour je za kolesarkami že peti dan dirkanja. Po dveh zmagah Annemiek Van Vleuten, je v zadnjih dveh etapah prevladovala Amalie Dideriksen. Včeraj je dobila sprint glavnine, danes pa se je v četrti etapi od Stramproyja do Weerta znašla v skupinici osmih kolesark, ki so se udarile za zmago. Po 124 kilometrih in skoraj treh urah in pol dirkanja je Amalie Dideriksen tokrat premagala Lucindo Brand in Loreno Wiebes.

Glavnina z najboljšimi v skupnem seštevku je zaostala za dve sekundi. Eugenia Bujak je bila 23. Vodstvo v skupnem seštevku je obdržala Annemiek Van Vleuten, ki ima 22 sekund prednosti pred Brandovo. Bujakova je izgubila eno mesto. Zdaj je z 29 sekundami zaostanka tretja. Pred kolesarkami sta še dve odločilni etapi. Najprej najdaljša na dirki. Govorimo o krožni dirki s startom in ciljem v Sittardu. Etapa bo dolga 158 kilometrov, kolesarke pa bodo morale premagati šest kategoriziranih vzponov. V nedeljo pa bo na sporedu še 18,6 km dolga posamična vožnja na čas v Roosendaalu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ