Bujakova v četrti etapi Gira Rosa zelo blizu zmage

Bujakova v četrti etapi Gira Rosa zelo blizu zmage
15.09.2020 AVTOR: N. Gr.

Eugenia Bujak je najdaljšo etapo ženskega Gira končala tik za zmagovalko Elizabeth Banks.

Foto: Ale BTC Ljubljana 

Prve tri etape Gira Rosa za slovenske kolesarke niso prinesle velikega uspeha, čeprav je kapetanka Ale BTC Ljubljana Mavi Garcia v prvi deseterici, povsem drugače pa je bilo na četrti dan dirke, ko je zablestela Eugenia Bujak.

Na razgibani trasi je v begu preživela skoraj 80 kilometrov, na koncu pa je morala priznati premoč Britanki Elizabeth Banks, ki se je veselila etapne zmage. Bujakova je na zaključnem vzponu zaostala sedem sekund: »Danes smo želeli iti v beg, zato sem s pobegom poskusila že takoj po začetku etape. Bil je zelo dolg dan, večkrat smo poskusili pobegniti, a nismo imeli sreče. Odločila sem se, da poskusim znova. Imela sem dober občutek, zdelo se mi je, da bi bil lahko zame dober dan, zato sem poskušala narediti vse za svojo ekipo. Na koncu je bila Britanka močnejša in me prehitela. Žal mi je, ker sem želela svoji ekipi privoziti zmago, upam pa, da bom imela v naslednjih dneh ali na naslednjih dirkah v tej sezoni še priložnosti.«

Bujakova je zdaj skupno na 16. mestu v skupnem seštevku, pred kolesarkami pa so še štiri etape v Italiji. Na Giru Rosi dirkata tudi Urška Žigart, ki je trenutno 72., in Špela Kern za ekipo Lviv Cycling Team, ki zaseda 33. mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ