Bujakova v Toskani končala tik pod odrom za zmagovalke

Bujakova v Toskani končala tik pod odrom za zmagovalke
14.09.2014 AVTOR: Matej Zalar
Z zahtevno tretjo etapo se je končala tridnevna dirka druge kategorije v Toskani, kjer je Eugenia Bujak zasedla odlično četrto mesto v skupnem seštevku.
V petek je bil na sporedu zgolj 2.22 kilometra dolg ravninski prolog, s katerim je najhitreje opravila kolesarka ekipe Ale Cipollini Shelley Olds. Eugenia Bujak je vozila zelo dobro in končala na drugem mestu, le štiri sekunde za zmagovalko. V dvajseterico se je z 19. mestom prebila tudi Polona Batagelj.

Druga etapa je bila bolj razgibana, vseeno pa so se kolesarke za zmago po 133 kilometrih pomerile v šprintu glavnine. Oldsova je še enkrat več pokorila konkurenco, vnovič pa je na oder za zmagovalce, tokrat na najnižjo stopničko, stopila tudi Bujakova. Urša Pintar je bila 15., Polona Batagelj 19. in Špela Kern 20.

Zadnji dan je bila na sporedu odločilna gorska etapa od Lucce do Capannorija. Dolga je bila le 93 kilometrov, zato pa je kolesarke le 10 kilometrov pred ciljem čakal zahteven vzpon na Valgiano. Tokrat je blestela ekipna kolegica vodilne Oldsove, Poljakinja Malgorzta Jasinska, ki je z rojakinjo Szybiakovo prva prečkala ciljno črto, Oldsova pa je zaostala 18 sekund. Tako je v skupnem seštevku ohranila le sekundo naskoka pred zmagovalko tretje etape. Bujakova je končala na 18. mestu, v skupini, ki je v cilj prišla 26 sekund za zmagovalko, v tej skupini je končala tudi Špela Kern. Poljakinja v dresu ekipe BTC je tako v zadnji etapi izgubila mesto na odru za zmagovalke v skupnem seštevku, z 22 sekundami zaostanka je končala na četrtem mestu.

Špela Kern je končala na 18. mestu generalno, Elena Valentini na 22., Urša Pintar je bila 24., Polona Batagelj 29. in Mia Radotić 58. Na dirki, ki služi kot priprava pred bližajočim se svetovnim prvenstvom, so tako kolesarke slovenske ekipe dobile potrditev, da so pred dirko v Ponferradi v dobri formi.  
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ