Bujakova z najboljšimi v Flandriji

Bujakova z najboljšimi v Flandriji
29.03.2018 AVTOR: D. Z.
Tako kot moški so tudi dekleta v sredo vozila dirko Dwars door Vlaanderen. Eugenija Bujak je bila četrta.

Tielt je gostil start, Weregem pa cilj 118 kilometrov dolge ženske preizkušnje prve kategorije Dwars door Vlaanderen.

Tudi pri dekletih ta preizkušnja predstavlja nekakšno resno ogrevanje za dirko po Flandriji. Tako dekleta kot moški so se morali spopastit tudi s slabim vremenom, saj je ves čas deževalo. Pri ženskah je prišlo do številnih padcev in v enega izmed teh je bila vpletena tudi predstavnica moštva Ljubljana BTC City Pavljuhina.

Sicer pa je v zaključku v ospredju vztrajalo sedem kolesark, potem pa se jim je 20 kilometrov pred ciljem po samostojnem lovu pridružila še Eugenija Bujak. Odločilno potezo pa je potegnila Ellen Van Dijk, ki je napadla in na cilj prišla sama. Po več kot treh urah in pol dirkanja se je veselila zmage. Sedmerica, ki je za njo zaostala za 55 sekund pa se je v sprintu udarila za drugo mesto.

To je pripadlo Amy Pieters, tretja pa je bila še ena Nizozemka Floortje Mackaij. Bujakova je zasedla četrto mesto, tik pred zvezdnico Annemiek Van Vleuten. Bujakova je tako preprečila, da bi Nizozemke osvojila prva štiri mesta. V glavnini, ki je zaostala za slabi dve minuti je 16. mesto zasedla Maaike Boogaard. Anastasija Jakovenko je bila 45. Mia Radotić pa je zaostala za skoraj štiri minute.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ