Cadel Evans 23. na avstralski lestvici bogatih športnikov

Cadel Evans 23. na avstralski lestvici bogatih športnikov
19.02.2015 AVTOR: D. Z.
Cadel Evans, nekdanji zmagovalec dirke po Franciji in sveže upokojeni kolesar se je uvrstil na lestvico najbogatejših avstralskih športnikov.

Na spletni trani BRW so sestavili seznam 50 najbolje plačanih avstralskih športnikov. Na tem seznamu se je znašel tudi kolesar. Govorimo o sveže upokojenemu, 37-letnemu Cadelu Evansu. Evans je 23. na lestvici, v karieri naj bi zaslužil 164 milijonov avstralskih dolarjev. Sem so že vključene nagrade z dirk in preostali zaslužki. V zadnjem letu naj bi zaslužil 2,5 milijona.

Evans je tudi edini kolesar, ki se je uvrstil na lestvico, na kateri kraljuje košarkar Andrew Bogut. Sledita bo igralca golfa Adam Scott in Jason Day. Med najbogatejšimi je ogromno tudi igralcev baseballa in cricketa. Prvi nogometaš je na primer Tim Cahill, ki zaseda peto mesto. Pri objavi te lestvice pa so avtorji poudarili, da bi lahko kolesarji v prihodnje zasedali višja mesta. Izpostavili so predvsem mladega Caleba Ewana, ki naj bi postal prava zvezda. Tudi s finančnega vidika.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ