Calcit Bike Team letos izpolnil pričakovanja

Calcit Bike Team letos izpolnil pričakovanja
03.10.2013 AVTOR: Švigelj Uroš
Tekmovalci, člani, vodstvo, sponzorji in simpatizerji kamniškega Calcit Bike Teama so prejšnji konec tedna ob neformalnem druženju obujali spomine na dirke in uspehe v sezoni 2013.

Pričakovanja in cilje so v veliki meri izpolnili, osvojili številne državne naslove, uspešno so se s tekmeci kosali tudi na mednarodni sceni, s petimi člani slovenske reprezentance, ki so Slovenijo zastopali na evropskem prvenstvu v Bernu, pa so dokazali, da so ena najboljših ekip v krosu na naših tleh.

»Sezona je bila dobra. Rok Korošec je bil absolutni državni prvak, kar je velik uspeh, saj je prvi iz vrst tekmovalcev, ki smo jih ustvarili. Na evropskem prvenstvu je bilo v reprezentanci pet naših tekmovalcev. V Sloveniji je ta ekipa za kros zelo dobra. Glede tega smo lahko res zadovoljni, « je po koncu dolge tekmovalne sezone povedal vodja ekipe Mohor Vrhovnik.
 

Z rezultati tekmovalcev v dresu Calcita, je lahko več kot zadovoljen, saj so na vseh dirkah dostojno zastopali klubske barve, se redno uvrščali na zmagovalne stopničke. Ob tem posebno veseli dejstvo, da so na domačih tleh dokazali, da imajo v svojih vrstah odlične mlade tekmovalce. »Peter Zupančič in Gregor Krajnc nakazujeta na to, da bo tudi naprej šlo dobro, če bomo le delali kot je treba, « je nadaljeval Vrhovnik in dodatno izpostavil uspeh Blaže Klemenčič, ki je na državnem prvenstvu v Kočevju prehitela svetovno prvakinjo v seštevku olimpijskega krosa – Tanjo Žakelj.

V svetovnem pokalu je Klemenčičeva najboljši rezultat dosegla v Andori – deveto mesto, na svetovnem prvenstvu v Pietermaritzburgu pa je bila 11. Uspešno je nastopila na svetovnem prvenstvu v maratonu, kjer je bila peta, le dan kasneje pa je suvereno opravila s konkurenco na domačem Kamniškem krosu.

Izvrstno se je na domači in mednarodni sceni izkazal mladinec Gregor Krajnc, ki je osvojil prvo mesto v slovenskem pokalu, na državnem prvenstvu je osvojil naslov prvaka, drugi je bil na DP v vzponu, in tretji na DP v maratonu. Na evropskem prvenstvu je bil 18., na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki 30. Najboljši rezultat v svetovnem pokalu pa je vpisal v Val di Soleju, ko je bil 13. Če se upošteva, da je Grega resneje začel trenirati in tekmovati šele lansko leto, gre za res izjemne rezultate.
 

Peter Zupančič, drugi mladinec, je slovenski pokal končal na drugem mestu, kot član slovenske reprezentance je bil na evropskem prventstvu 34., odlično pripravljenost pa je pokazal ob koncu sezone, ko je osvojil naslov državnega prvaka v maratonu in vzponu.
Rok Korošec je na državnem prvenstvu suvereno v krosu opravil z vso konkurenco, prvi prečkal ciljno črto v absolutni konkurenci, na vrhu je končal tudi slovenski pokal v konkurenci do 23 let. Na domačem Kamniškem krosu je kot najboljši slovenski kolesar osvojil 11. mesto, na EP pa je Sloveniji priboril 40. mesto.
 

Drugi mlajši član pri Calcitu, Urban Ferenčak, je na DP osvojil naslov podprvaka v kategoriji do 23 let. Podprvak je postal tudi v eliminatorju, kjer je bil od njega boljši le Miha Halzer. Slovenski pokal je končal na drugem mestu, dobro pa se je odrezal na dirkah madžarske serije Elimina Tour, kjer je osvojil tretjo in četrto mesto. Slovenski pokal je končal na drugem mestu.

Na vrhu slovenskega pokala sta končala še dva člana kamniške ekipe; Boštjan Hribovšek med člani in Tina Perše med članicami. »Z Rokovim napredkom sem zelo zadovoljen. Bil je državni prvak, tako v svoji kot v članski kategoriji. Glede na to, da je mlad, je upravičil pričakovanja. Z njim sem zadovoljen. Boštjan Hribovšek bi lahko dosegel več. Tudi pričakovali smo več. Je pa res, da je malo starejši, vmes je imel pavzo, se nato vrnil. Ni me razočaral. Vložil je ogromno energije v treninge, bil je zelo zagnan. Mogoče na psihološkem nivoju ni bil optimalno pripravljen. Tina Perše je sprva celo razmišljala, da bi pustila kolo na stranskem tiru. Nato se je vseeno odločila za menjavo trenerja in stopila pod moje okrilje, a vseeno je bila letos njena prva prioriteta matura, zato v tujini ni veliko dirkala. Upam, da smo sezono zastavili, da bo dobila novo motivacijo za naprej, « je nastope svojih treh varovancev ocenil trener Gregor Miklič.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ