Caleb Ewan najhitrejši na Scheldeprijsu (VIDEO)

Caleb Ewan najhitrejši na Scheldeprijsu (VIDEO)
15.10.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Avstralski šprinter je bil najboljši na belgijski enodnevni klasiki, ki favorizira hitre kolesarje. Luka Mezgec je za las izgubil stik s prvo skupino, v kateri bi se lahko boril za sam vrh.

V Belgiji se še vedno trudijo, da bi večji del svoje sezone klasik spravili pod streho, tako jim je uspelo izvesti še šprintersko klasiko Scheldeprijs, ki sicer spada v kategorijo UCI 1. Pro.

Letos je bila dirka nekoliko krajša, zaključila se je s kaotičnim šprintom po slabih 174 kilometrih. Ekipa UAE Emirates je pripravila najboljši vlak, Pascal Ackermann je želel priti do prostora za šprint s spremembo smeri, a je povzročil skupinski padec v šprintu, po katerem so ga diskvalificirali, čeprav je ciljno črto prečkal na drugem mestu.

Prepričljivo je slavil Caleb Ewan, morda bi mu blizu prišel Nicolo Bonifazio, a zaradi padca ni imel prostora, da bi zares odprl svoj šprint. Moral se je zadovoljtii z drugim mestom, tretji je bil Bryan Coquard.

»Vem, da gre za eno največjih šprinterskih klasik na svetu, ne samo v Belgiji, zato sem zelo vesel, da sem jo dobil. Po pravici povedano še veliko več ta zmaga pomeni ekipi, saj že zelo dolgo nismo dobili klasike v Belgiji in mislim, da bodo danes zelo veseli,« je po slavju povedal Ewan, ki je prinesel veselje Lotto Soudalu.

Luka Mezgec je končal na 27. mestu, pet sekund za zmagovalcem, Luka Pibernik pa na 146. mestu slabi dve minuti za Ewanom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ