Caleb Ewan premagal Petra Sagana

Caleb Ewan premagal Petra Sagana
19.01.2017 AVTOR: D. Z.
Sprintersko tretjo etapo na dirki Tour Down Under je v napetem obračunu dobil Caleb Ewan.

Na dirki Tour Down Under je za kolesarji že tretja etapa. Potem, ko so včeraj na svoj račun prišli tisti, ki se bodo borili za najvišja mesta v skupnem seštevku, so zdaj v ospredje spet prišli sprinterji.

Glenelg je gostil start, cilj pa je bil v Victor Harborju. Kolesarji so morali prevoziti sicer razgibanih 144 kilometrov. Prvi je napadel Thomas De Gent, sledili pa so mu Vegard Stake Laengen, Clement Chevrier in Jeremy Masion. Četverica si je privozila dobre štiri minute prednost, de Gent pa je na gorskem cilju prejel dovolj točk, da se je v tem seštevku izenačil z zmagovalcev in vodilni v skupnem seštevku Richiejem Portom.

Sledil je prihod na zaključne štiri kroge v Victor Harborju. Spet je odločen lov za ubežniki začel Damien Howson. Član Orice Scotta je narekoval oster ritem, potem pa so se mu pridružili še člani moštva BMC, ki so branili vodstvo v skupnem seštevku. Svoje so dodali še člani moštva Bora Hansgrohe in tako se je razlika hitro zmanjšala na manj kot dve minuti. 25 kilometrov pred ciljem, v predzadnjem krogu, se je za samostojno nadaljevanje odločil Laengen.

15 kilometrov do cilja je glavnina najprej ujela trojico, Norvežan pa se je predal šest kilometrov pred ciljem. Pri sestavljanju vlaka je prevladoval predvsem Sky, ki je pomagal Dannyju Van Popplu. V zadnjem desnem ovinku pa je prišlo do množičnega padca, v ospredju pa je s sprintom začel Peter Sagan. A svetovni prvak ni bil dovolj močan. Na koncu ga je prehitel zmagovalec prve etape Caleb Ewan, ki se je veselil prestižne zmage.

Niccolo Bonifazio je bil tretji. Slovencev ni bilo v ospredju. Marko Kump je bil 89., Jani Brajkovič pa 110. V skupnem seštevku je vodstvo obdržal Richie Porte, ki ima 20 sekund naskoka pred Gorko Izagirrejem in 22 pred Estebanom Chavesom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ