CamelBak tudi letos partner Gira, nagradil bo najbolj "zeleno" ekipo

CamelBak tudi letos partner Gira, nagradil bo najbolj "zeleno" ekipo
08.05.2014 AVTOR: Matej Zalar
Podjetje CamelBak, eno največjih svetovnih podjetij na trgu hidracijskih napitkov za športnike, bo tudi letos sodelovalo s podjetjem RCS Sport in Girom.
Na letošnjem Giru, ki se bo začel v Belfastu, bodo uvedli nekaj zanimivih novosti. Prva so zelene cone, ki bodo označene z velikimi roza silhuetami CamelBaka. Organizatorji kolesarje naprošajo, naj odvečne bidone odmetavajo v teh zelenih conah in ne kar direktno v naravo ob cesti, saj bodo organizatorji bidone zbirali in jih na koncu podarili navijačem.

Najbolj “zeleno ekipo ”, ki bo tekom celotnega Gira zbrala največ bidonov, bodo na zaključni slovesnosti v Trstu posebej nagradili. Točkovanje bo potekalo vsak dan, lestvica pa bo dostopna po koncu vsake etape.

Najbolj dobrodošla novost za kolesarje bo neutralni motor CamelBaka, ki bo na devetih etapah, na katerih ekipni avtomobili in avtomobili organizatorja težje pridejo do kolesarjev, skrbel za vodo ali čaj za vse kolesarje. Na ta način bo pomenil dodatek nevtralnemu avtu, ki bo služil vsem udeležencem Gira.

Podoben avtomobil, imenovan Vittoria Servizio Corse, bo kolesarje spremljal na vsaki etapi, prenašal pa bo CamelBakove bidone z vodo, za katere lahko med etapo zaprosi katerikoli kolesar.

CamelBakov model bidona Podium je posebej za Giro preoblikovan – poleg minimalnih sprememb v dizajnu bo v čast italijanske pentlje na voljo tudi v roza barvi. Podium je eden izmed najljubših modelov bidonov za kolesarje, saj lahko pijejo z eno roko oziroma bidon držijo med zobmi. Je tudi uradni bidon ekipe Garmin.

Čeprav ne gre za revolucionarne novosti, pa je ideja zelenih con in točkovanja za najbolj zeleno ekipo zelo dobrodošla, še posebej, ker bodo imeli veliko od tega tudi gledalci ob progi, ki bodo lažje prišli do bidonov. Morda prav do roza Podium bidona, ki bo priletel v zeleno cono.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ