Cameron Meyer ubranil naslov avstralskega državnega prvaka

Cameron Meyer ubranil naslov avstralskega državnega prvaka
07.02.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Team BikeExchange

Kolesarji ekipe BikeExchange so na avstralskem državnem prvenstvu vedno v vlogi izrazitih favoritov, ki so jo uspeli upravičiti tudi letos. Še drugič zapored je v deželi tam spodaj državni prvak postal Cameron Meyer.

Meyer je bil v lanski sezoni zelo čustven, ko mu je pri 32 letih po kar nekaj visokih uvrstitvah na državnem prvenstvu le uspelo obleči majico državnega prvaka in letos je bil na štartni črti kot branilec naslova.

Ekipa BikeExchange kot edina avstralska ekipa svetovne serije je imela na štartni črti najmočnejšo zasedbo in brez težav so nadzorovali prvi pobeg dneva, nato pa so se za njih stvari v zadnjih dveh krogih zapletle, ko je začela napadati ekipa InForm TMX Make. Zelo nevaren je bil Kelland O’Brien in nekajkrat se je dirka za nekdanji Mitchelton Scott že zdela izgubljena, a so v zaključku vendarle rešili položaj.

»Bila je zelo napeta dirka in vsak krog sem mislil, da sem v težavah, da se mi spet ne bo izšlo za zmago. Nekako se je v zadnjem krogu ob meni pojavil najboljši možni ekipni kolega, ki si ga lahko želiš, Luke Durbridge, ki je pripeljal dirko do zaključka in mi omogočil, da sem izkoristil svoje izkušnje,« je v cilju povedal stari in novi avstralski prvak Cameron Meyer.

Meyer je nato pojasnil, zakaj je šprint tako zahteven: »Mislim, da je to eden najbolj taktično zahtevnih šprintov na svetu. Vsako državno prvenstvo je zahtevno, ker je skupina majhna in vsi v šprint pridemo popolnoma prazni. Mislim, da še nikoli nisem šprintal s tako nizkimi vati, a sem izbiral prava zavetrja v zadnjih metrih in 150 metrov pred ciljem sem videl svojo priložnost. Res sem bil povsem na robu, a ker sem ta šprint 200 metrov pred ciljem pred leti že izgubil, sem vedel, da se odloča tik pred ciljno črto. Tokrat mi je uspelo, še eno leto v majici prvaka, neverjetno!«

Dres državnega prvaka bomo torej še naprej spremljali na dirkah svetovne serije, za zelo borbeno predstavo pa je Kelland O’Brien dobil tolažilno nagrado v obliki drugega mesta. Na najnižji stopnički je dirko končal Scott Bowden.

Ekipa BikeExchange je popolno državno prvenstvo kronala z dvojno zmago pri ženskah, državna prvakinja je postala Sarah Roy, na drugo mesto se je uvrstila Grace Brown, na tretjo stopničko pa je stopila Lauretta Hanson iz ekipe Trek-Segafredo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ