Cancellara bo branil zlato, Evans že končal OI

Cancellara bo branil zlato, Evans že končal OI
30.07.2012 AVTOR: D. Z.
Fabian Cancellara je sporočil, da bo kljub sobotnemu padcu nastopil na kronometru in bo tako branil olimpijsko zlato iz Pekinga. Tam pa ne bo Cadela Evansa.
Vožnja na čas bo na sporedu v sredo. Tam bo olimpijsko zlato iz Pekinga branil Fabian Cancellara. Švicar je na sobotni cestni dirki grdo padel, vendar poškodbe očitno niso bile tako hude, da bi se moral odpovedati nastopu v vožnji na čas. Na njegovi spletni strani je nastop potrdil, čeprav je obenem priznal, da so bolečine predvsem v rami še vedno prisotne.

"Bolečina je še prisotna. Trening bom poskušal opraviti kar na navadnem kolesu. Upam, da se bo dobro izteklo," je med drugim napisal na twitterju. Povsem drugačno odločitev je sprejel Avstralec Cadel Evans. Letos mu ne gre prav nič po načrtu. Tudi zmage na dirki po Franciji ni uspel ubraniti.

Po odpeljani cestni dirki na olimpijskih igrah je že namignil, da se lahko zgodi, da se bo odpovedal nastopu v vožnji na čas. Zdaj pa je dokončno potrdil, da ga na kronometru ne bo, saj naj bi bila njegova regeneracija po hudih naporih precej počasnejša, kot je sam pričakoval.

"Po posvetu z zdravnikom Markom Fisherjeim in zdravnikom olimpijske ekipe Petrom Baquiejem so se odločili, da je preveč utrujen in da si do srede ne bo mogel odpočiti," so sporočili iz avstralskega tabora. Športni direktor moštva Orica GreenEdge in selektor Matthew White je poudaril, da je do te odločitve prišlo po skupnem dogovoru. Razlog? "Preslaba regeneracija in utrujenost."

Pravila olimpijskih iger so nekoliko drugačna od pravil Mednarodne kolesarske zveze. V vožnji na čas bi lahko nastopila dva Avstralca. Prijavljena sta Michael Rogers in Cadel Evans. Evans se je nastopu odpovedal, nadomestil pa ga bo lahko smo eden izmed kolesarjev, ki so nastopili tudi na cestni preizkušnji.

Kandidati so torej Simon Gerrans, Matt Goss in Stuart O'Grady. Prav nihče izmed teh pa ni specialist za vožnjo na čas, tako da bodo Avstralci računali predvsem na sposobnosti trikratnega svetovnega prvaka Rogersa. Slovenci imajo pravico do enega tekmovalca. To bo Jani Brajkovič.

foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ