Cancellara: Brez besed, samo solze!

Cancellara: Brez besed, samo solze!
29.07.2012 AVTOR: D. Z.
"Brez besed sem. Solze so močnejše od bolečine." To je po prihodu v cilj na cestni dirki olimpijskih iger dejal Fabian Cancellara. Eden izmed osmoljencev sobotne preizkušnje.
Fabian Cancellara je bil član zmagovite ubežne skupine, ki je med sabo obračunala za olimpijske medalje. Ob sebi je imel tudi dva reprezentančna kolega, ki sta mu pri narekovanju ritma nudila ogromno pomoči. Vendar je izkušeni Švicar naredil napako, ki je pri njemu nismo vajeni. V desnem ovinku je padel in končal v ograji.

Ubežnikov ni več uspel ujeti in njegovih sanj o morebitnem izboljšanju drugega mesta iz Pekinga 2008 je bilo konec. "Ekipa je odpeljala popolno dirko. Kolegom se moram zahvaliti za delo, ki so ga opravili. Bili smo najmočnejša ekipa in zato sem zelo razočaran, da sem padel," je priznal Cancellara, ki je po dirki odšel na preiskave v bližnjo bolnišnico. Švicar je že sporočil, da si pri padcu ni zlomil nobene kosti, utrpel je zgolj odrgnine.

"Očitno me čaka težka noč z veliko bolečine. Vesel sem lahko, da ni nič zlomljenega, čeprav bolečina ne bo izginila," je še dejal Cancellara, ki bi moral v sredo braniti zlato medaljo v vožni na čas. Vendar je njegov nastop zdaj vprašljiv: "Zaenkrat ni še nič zagotovoljenega. Nimam besed. Solze so močnejše od bolečine." Cancellaro naj bi najbolj ovirale bolečine v rami.

vir: tuttobiciweb.it
foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ