Cancellara: Počutim se kot turist

Cancellara: Počutim se kot turist
04.05.2012 AVTOR: D. Z.
Mesec po padcu na dirki po Flandriji je Fabian Cancellara za spletni portal Het Laatste Nieuws spregovoril o tem, kako poteka rehabilitacija.
Rehabilitacija se je zavlekla
Poškodba je očitno pustila več posledic kot so vsi pričakovali. Rehabilitacija sicer dobro poteka,  vendar je precej daljša. "Šele v zadnjih dneh sem lahko spet opravil trening na cesti. Tam imam čuden občutek, me je kar nekoliko sram," je dejal Cancellara in dodal: "Menil sem, da gre za poškodbo, ki se bo hitro zacelila. Zlom je ena stvar, vendar so poškodbe okrog samega zloma tiste, ki so bile hujše, kot smo pričakovali. Rama, mišice, ligamenti. Vse je bilo izgubljeno."

Prav zato je Švicar, štirikratni svetovni prvak v vožnji na čas, še do prejšnjega tedna treniral zgolj na trenažerju: "Šele pred nekaj dnevi sem se odpravil na cesto. Še vedno imam čuden občutek. Ta je zelo boleč. Po operaciji sem bil optimističen. Bolečina je kmalu izginila. Vse je bilo v redu. Potem pa sem začutil ramo. V ponedeljek sem imel ultrazvok, ki je pokazal, da imam poškodovan ligament."

Tudi dve nenapovedani dopinški kontroli
Zaradi vseh teh težav je moral spremeniti tudi držo na kolesu, ki zaenkrat ni podobna profesionalnemu kolesarju, saj še zdaleč ni aerodinamična: "Počutim se kot turist na kolesu. Zaradi teh sprememb pa imam bolečine v kolenih in hrbtu. Lahko bi jemal protibolečinske tablete, vendar jih nočem. Vsaj ne zato, da bi potem lahko treniral. Telo je že tako preveč trpelo." V času okrevanja pa nanj ni pozabila niti Mednarodna kolesarska zveza. Švicar je kljub temu, da ni tekmoval, na dom dobil dve nenapovedani dopinški kontroli. Eno s strani UCI-ja, drugo pa s strani nacionalne kolesarske zveze.

vir: Het Laatste Nieuws
foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ