Cancellara: "Škoda, ker Boonena ne bo"

Cancellara: "Škoda, ker Boonena ne bo"
11.03.2015 AVTOR: Matej Zalar
Novica o poškodbi Toma Boonena ni razveselila niti njegovega največjega tekmeca na spomladanskih klasikah Fabiana Cancellare.
Tom Boonen, eden največjih zvezdnikov kolesarka in nesporni kolesar številka 1 v Belgiji, je bil pred glavnimi spomladanskimi preizkušnjami v odlični formi. Štiriintridesetletnik je želel v svojo obsežno zbirko zmag letos spomladi dodati še kakšno, sanje pa so se mu razblinile na dirki Pariz-Nica. 

Boonen si je ob padcu zlomil komolec in spahnil ramo, počivati bo moral od tri do šest tednov, zato je prvi del sezone zanj že končan. Belgijec je bil razumljivo razočaran, novice pa ni bil vesel niti "Spartacus" Fabian Cancellara.

"Ravno sem bil na masaži, ko sem izvedel, da je Tom padel in odstopil. Padca sicer nisem videl, sem pa slišal, da je izgledalo precej grdo. Boonen je moj tekmec, predvsem pa je zelo dobra oseba, ki ji res ne privoščim nesreče. Zaslužil bi si malo sreče, sploh po vsej smoli in slabih stvareh, ki jih je doživel v preteklih letih," se je po novici o nesreči odzval Cancellara. 

Popularni Tommeke je na torkovi novinarski konferenci opisal, kako je on doživel padec: "Kar naenkrat je glavnina upočasnila, zato sem moral hitro reagirati in zavirati. Ko na polno zaviraš, ne moreš optimalno usmerjati kolesa, zato sem se zaletel v sotekmovalca Nikolasa Maesa in padel. Takoj mi je bilo jasno, da je klasik zame že konec. Vendar pa ne morem spremeniti ničesar, lahko le gledam naprej. Nisem še rekel zadnje besede. 

Boonen je v svoji karieri trikrat osvojil Dirko po Flandriji, na znamenitem Paris-Roubaixu pa je granitno kocko v zrak dvignil štirikrat.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ