Cancellara: "Skrivnost je IsoSpeed. Tu ni nobenega motorja"

Cancellara: "Skrivnost je IsoSpeed. Tu ni nobenega motorja"
31.03.2012 AVTOR: D. Z.
"IsoSpeed. Tu je skrivnost tega kolesa. Tu ni nobenega motorja." Tako je Fabian Cancellara pred dirko po Flandriji predstavil Trekov model Domane, ki ga je zelo pohvalil.

Po številnih testiranjih ...
Kot smo že v petek pisali, je Trek tudi uradno predstavil novo kolo, ki je namenjeno predvsem za vožnjo po tlakovcih in po slabše urejenih cestah. Pri ameriškem proizvajalcu so namreč izumili sistem IsoSpeed, ki kolesarju pri vožnji po slabih cestah omogoča več udobja. In s tem je zadovoljen tudi prvi mož aprilskih klasik moštva RadioShack. Govorimo o Fabianu Cancellari.

"Iso Speed. Tu je skrivnost tega kolesa. Tu ni nobenega motorja. To je tisto, kar daje nekoliko več udobja. Omogoča večjo fleksibilnost, ki se na tlakovcih in slabih cestah pozna. Verjemite, opravil sem ogromno testov na poteh Roubaixa in Flandrije. To je resnično zelo dobro delovalo. To kolo je boljše, kot sem jih imel v preteklosti, kar je zame najbolj pomembno, saj hočem imeti najboljšo opremo," je za cyclingnews.com dejal Fabian Cancellara.

Z njim je že zmagal
Švicar je s proizvajalci preživel ogromno časa. Skupaj pa so očitno ustvarili kolo, ki mu bo pomagalo na poti proti novim zmagam tako na dirki po Flandriji kot na klasiki Pariz-Roubaix: "Gre za posebno kolo za klasike. Na tem smo delali dolgo časa. Od daleč je podoben Madoneu. Če pa kolo pogledate od blizu, vidite nekatere posebnosti, na katerih smo delali, da bi bilo kolo nekoliko bolj udobno."

Prav s tem modelom kolesa je Cancellara dobil italijansko dirko z makadamskimi odseki - Montepaschi Siena Strade Bianche. "Prva dirka, prva zmaga. Nad kolesom sem navdušen, še bolj pa sem navdušen nad samim sodelovanjem s Trekom. Zdaj si želijo zmagovati tudi na klasikah, ne samo na Touru. Mislim, da je to kolo nekaj novega. Nekaj boljšega in je najboljše, kar bi si v tem trenutku želel," je Cancellara še dodal za spletni portal cyclingnews.com.

Fotogra fi je, ki si jih lahko ogledate so bile narejene prav na prej omenjeni dirki Strade Bianche, kjer se je v javnosti prvič pojavil Trekov model Domane.

vir: cyclingnews.com
foto: sirotti

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ