Cancellara: Vse sem izgubil v soboto

Cancellara: Vse sem izgubil v soboto
02.08.2012 AVTOR: D. Z.
Na kronometru na OI je Fabian Cancellara do prvega vmesnega časa po dobrih sedmih kilometrih imel vse pod nadzorom, potem pa je bilo sanj o ponovitvi zmage iz Pekinga konec.
Fabian Cancellara je iz kilometra v kilometer izgubljal stik ne samo s kasnejšim zmagovalcem, ampak tudi s preostalimi kandidati za medalje. Švicar je po 44 prevoženih kilometrih zasedel šele sedmo mesto. Za Wigginsom pa je zaostal za dve minuti in 14 sekund.

"Mislim, da sem dal vse od sebe in to v športu tudi šteje. Na te dneve sem se dobro pripravil in bil v dobrih rokah. Mislim, da sem si dobro spočil. Vendar, če se na olimpijskih igrah hočeš boriti za medalje, moraš preprosto imeti bolji dan," je priznal Cancellara. Švicarjev nastop na kronometru je bil pod velikim vprašajem, saj je na sobotni cestni dirki v zaključku grdo padel.

Najbolj se je udaril v ramo, ki ga je tudi tokrat še kako bolela. "Začel sem dobro, vendar sem po drugi strani vedel, da rama še vedno ni bila taka kot bi morala biti. Naredil sem vse, kar sem lahko. Zato sem vesel. Ponosen sem na to. Težje bi bilo, če bi dirko gledal od doma, kot pa da sem tukaj nastopal," je še dejal Cancellara in zaključil:

"Priložnosti, da lahko na olimpijskih igrah zastopaš svojo državo ne dobiš vsak dan. Zato sem si rekel, da nimam kaj izgubiti. Vse sem izgubil v soboto, ko sem medaljo predvsem zaradi močne švicarske ekipe praktično že imel. Vendar, takšno je življenje in takšen je šport. Tudi sedmo mesto ni slabo."

vir: cyclingnews.com
foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ