Cannondale Garmin: Ime in postava potrjeni, Koren in Mohorič že v ZDA

Cannondale Garmin: Ime in postava potrjeni, Koren in Mohorič že v ZDA
14.11.2014 AVTOR: D. Z.
Pri združeni ekipi Cannondale Garmin Pro Cycling so potrdili imena kolesarjev za sezono 2015. Med temi sta tudi Kristijan Koren in Matej Mohorič.

Cannondale-Garmin Pro Cycling 2015: Kristijan Koren, Matej Mohorič, Janier Acevedo, Jack Bauer, Alberto Bettiol, Nathan Brown, André Cardoso, Tom Danielson, Joe Dombrowski, Davide Formolo, Nathan Haas, Lasse Hansen, Ryder Hesjedal, Alex Howes, Ben King, Ted King, Kristjian Koren, Sebastian Langeveld, Alan Marangoni, Dan Martin, Moreno Moser, Ramunas Navardauskas, Kristoffer Skjerping, Tom Jelte Slagter, Andrew Talansky, Dylan Van Baarle, Davide Villella in Ruben Zepuntke.

Movistar: Andrey Amador, Winner Anacona, Igor Antón, Eros Capecchi, Jonathan Castroviejo, Alex Dowsett, Imanol Erviti, Rubén Fernández, John Gadret, Jesús Herrada, José Herrada, Beñat Intxausti, Gorka Izagirre, Ion Izagirre, Pablo Lastras, Juanjo Lobato, Adriano Malori, Javi Moreno, Dayer Quintana, Nairo Quintana, José Joaquín Rojas, Enrique Sanz, Marc Soler, Rory Sutherland, Jasha Sütterlin, Alejandro Valverde, Fran Ventoso in Giovanni Visconti.

Konec avgusta smo poročali o tem, da se bosta dve ekipi World Toura Cannondale in Garmin Sharp za sezono 2015 združili. To se je tudi zgodilo. Ogromno mehanikov, športnih direktorjev, maserjev, tudi kolesarjev, je ostalo brez službe. A ne vsi. Zdaj so iz moštva, ki naj bi se v prihodnji sezoni imenovalo Cannondale Garmin Pro Cycling tudi uradno sporočili imena kolesarjev, na katere bodo računali v prihodnji sezoni.

V ekipi bo 27 kolesarjev iz 14 različnih držav. Cannondale bo tako glavni sponzor. Garmin, ki ameriškemu moštvu, ki ga vodi Jonathan Vaughters, ob strani stoji že od leta 2008, bo zdaj drugi največji sponzor. Sicer je zdaj dokončno potrjeno tudi, da bosta v tej ekipi vozila kar dva Slovenca. Govorimo o Kristijanu Korenu in Mateju Mohoriču. Med najbolj zvenečimi imeni so v ekipi ostali Dan Martin, Ryder Hesjedal, Ramunas Navardauskas, Andrew Talansky …

»Sezone 2015 se že veselim. Začeli smo kot majhna ekipa z misijo razvijati mlade kolesarje in tej nalogi smo iz leta v leto ostajali zvesti, tudi kot smo rasli. V naslednji sezoni bomo imeli sploh najmlajšo ekipo do zdaj. Tudi v tem smislu, da bo to nova ekipa, saj smo moči združili s Cannondalom, « je dejal glavni mož podjetja Slipstream, ki bo vodilo ekipo, Jonathan Vaughters.

»Pričakujete lahko, da boste videli ekipo zelo nadarjenih kolesarjev, ki se bodo lahko ogromno naučili od izkušenejših kolesarjev, kot so Langeveld, Martin, Hesjedal in Talansky. To je ekipa, ki bo na dirkah tekmovala s pravim športnim duhom. Stavila bo na ekipno delo, taktiko in kreativnost, « je še dodal Vaughters. In v teh dneh se bodo kolesarji sploh prvič srečali v popolni postavi. Tudi Mohorič in Koren sta že odpotovala v New York. Več o tem nam je že povedal Kristjan Koren v njegovi rubriki Kristjan Koren razkriva.

Med drugim bodo na teh prvih, spoznavnih pripravah, izvedli tudi nekakšen »team building camp «. Tokrat bodo jadrali. »Kot kolesarstvu, je tudi jadranje ekipni šport. Ideja je, da na jadrnici tudi spimo in s tem kolesarje popeljemo na drugačno preizkušnjo. Lahko se bodo spoznali, v težkih trenutkih bodo morali skupaj sodelovati. Za večino bo to nekaj povsem novega. Morali si bodo pomagati, tako kot si bodo morali pomagati skozi celotno sezono, « je še zaključil Vaughters.

Dopolnjen tudi Movistar
Imena kolesarjev, na katere bodo računali v naslednji sezoni so razkrili tudi pri španskem Movistarju. Edino špansko moštvo z licenco World Tour je letos med ekipami na lestvici UCI osvojilo prvo mesto. Jasno je, da bodo v naslednji sezoni vse stavili na etapne dirke. Njihov prvi adut pa je vsekakor mladi Nairo Quintana.

Tudi izkušeni Alejandro Valverde, ki je letos bil najboljši na lestvici World Toura, še ni rekel zadnje besede in bo zelo nevaren tudi na aprilskih ardenskih klasikah. Zadnji, s katerim so podpisali pogodbo je Francisco Ventoso, ki bo tako tej ekipi zvest še peto leto zapored. Skupno bo v ekipi kar 28 kolesarjev, prvič bodo za to ekipo vozili: Marc Soler, Rub én Fern ández, Winner Anacona, Rory Sutherland.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ