Cannondale Saganu: Srečno in hvala za vožnjo (video)

Cannondale Saganu: Srečno in hvala za vožnjo (video)
03.12.2014 AVTOR: D. Z.
Z besedami, zapisanimi v naslovu, se pri Cannondalu poslavljajo od Petra Sagana, ki odhaja v Tinkoff Saxo. Namenili so mu tudi poseben spot.

Moštvo Cannondale v prihodnji sezoni ne bo več prisotno v kolesarski karavani. Veliko osebja je ostalo brez služb, večina kolesarjev pa je prestopila v druga moštva. Oba Slovenca, ki sta letos vozila za Cannondale Kristjan Koren in Matej Mohorič bosta karieri nadaljevala v združenem moštvu Cannondale Garmin.

Pri moštvu Cannondale, ki bo uradno obstajalo samo še do konca decembra, pa so se zdaj s posebnim spotom poslovili še od prvega zvezdnika ekipe Petra Sagana. Slovak bo vozil za Tinkoff Saxo. Spot, ki spada v rubriko The Chronicles of the Green Machine so naslovili: »Slovo od Petra Sagana «. V spotu so povzeli njegovo življenjsko pot in vidimo lahko, da kolo zares obvlada. V sicer kratki profesionalni karieri je 24-letni Sagan dosegel več kot 60 zmag.

Med drugim je dobil tudi štiri etape na dirki po Franciji, kjer je bil v zadnjih treh letih trikrat najboljši kolesar po točkah. Na dirki po Španiji je nastopil samo leta 2011, dobil pa je tri etape. Letos je že četrtič zapored postal tudi slovaški državni prvak. Čeprav mu zmaga na pravi enodnevni klasiki še manjka, se lahko pohvali z zmagami na enodnevnih dirkah, kot so Gent –Wevelgem (2013), Brabantska puščica (2013), GP Cycliste de Montreal (2013) in E3 Harelbeke (2014). Obilo užitkov ob ogledu spota.

 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ