Cannondale tudi medijem potrdil prihod Mateja Mohoriča

Cannondale tudi medijem potrdil prihod Mateja Mohoriča
14.08.2013 AVTOR: D. Z.
Sicer smo letos že pisali, da bo Matej Mohorič v prihodnji sezoni iz kranjske Save prestopil v Cannondale, zdaj pa so to tudi uradno potrdili iz moštva, kjer že vozi Kristjan Koren.

Matej Mohorič bo eden izmed štirih mladih kolesarjev, ki bodo v prihodnji sezoni oblekli dres moštva Cannondale. Poleg Mohoriča bodo novi člani te ekipe postali še Davide Villella, Davide Formolo in Alberto Bettiol. Vsi naj bi podpisali dveletno pogodbo.

Sicer pa je Mohorič v lanski sezoni, ko je opozoril nase, zares blestel, ko je na cestni dirki postal svetovni mladinski prvak, v kronometru pa je bil svetovni podprvak. Poleg tega je dobil tudi dirki Giro della Lunigiana in Giro della Basilicata.

Trije kolesarji bodo člani moštva postali v letu 2014, le Villella bo krstni nastop doživel že na prihajajoči dirki USA Pro Challenge v Koloradu. To pomeni, da bo letos Matej Mohorič, kljub temu, da je šele prvo leto mlajši član, tudi zadnjič v tej kategoriji nastopil na svetovnem prvenstvu in na prihajajoči preizkušnji Tour de l'Avenir.

Kolesarji, ki vozijo za Pro Tour ekipe namreč ne smejo več nastopati na dirkah mlajših članov, pa čeprav bi po starosti še spadali v to skupino. Za Liquigas, zdaj Cannondale, so v preteklosti vozili že nekateri Slovenci. Med drugimi tudi že prej omenjeni Kristjan Koren, Matej Mugerli in Gorazd Štangelj.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ