Cannondale v Slovenijo z odlično ekipo

Cannondale v Slovenijo z odlično ekipo
04.06.2014 AVTOR: D. Z.
Cannondale je razkril osmerico kolesarjev, ki bodo nastopali na dirki po Sloveniji. Pričakovano bosta dirkala Kristjan Koren in Matej Mohorič. Prihaja tudi Elia Viviani.

Ekipa Cannondale – prej Liquigas Cannondale – je že kar nekakšna stalnica na dirki po Sloveniji. Le lani jih nismo videli. In pogosto so na naših cestah igrali vidnejše vloge, saj so vedno znali pripeljati dobro pripravljene kolesarje.

Spomnimo se nekaterih imen, kot so Vincenzo Nibali, Andrea Noe, Francesco Chicchi, Franco Pellizotti, Elia Viviani … In tudi letos bodo pri nas očitno ciljali zelo visoko. Omenimo sprinterja Elio Vivianija, ki že pozna slovenske ceste in je pri nas tudi že zmagoval. Letos je na dirki po Italiji zaman lovil etapno zmago, pa čeprav je prej, na pripravljalni dirki po Turčiji odlično nastopal. Morda mu povratek na vrh v sprinterskih etapah uspe prav v Sloveniji.

In potem sta tu dva Slovenca. Oba motivirana, oba pripravljena, da se izkažeta na domači preizkušnji. Matej Mohorič je lani tu že nastopil. Seveda v dresu Save iz Kranja. Kristjan Koren pa je bil pred dvema letoma tretji v skupnem seštevku. Po izjemno odpeljani vožnji na čas, ki jo je v središču Ljubljane tudi dobil, je zaostal zgolj za Janijem Brajkovičem in Domenicom Pozzovivom. Omenjeni trojici bodo družbo delali še Matthias Krizek, Damiano Caruso, Juraj Sagan, Jose Cayetano Sarmiento in Cameron Wurf.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ