Cannondale: 27 članov, 2 Slovenca in izjemni Peter Sagan

Cannondale: 27 članov, 2 Slovenca in izjemni Peter Sagan
23.11.2013 AVTOR: D. Z.
Iz moštva Cannondale so sporočili, da so že sestavili ekipo za sezono 2014. Med 27 kolesarji najdemo tudi dva Slovenca. Mateja Mohoriča in Kristjana Korena.

Kolesarji v moštvu Cannondale za sezono 2014:
Matej Mohorič in Kristjan Koren (oba Slovenija)
, Peter Sagan in Juraj Sagan (oba Slovaška), Ivan Basso, Moreno Moser, Elia Viviani, Damiano Caruso, Paolo Longo Borghini, Alessandro de Marchi, Daniele Ratto, Fabio Sabatini, Cristiano Salerno, Davide Villella, Alberto Bettiol, Alan Marangoni, Davide Formolo, Oscar Gatto in Marco Marcato (vsi Italija), Ted King (ZDA), Maciej Bodnar (Poljska), Guillaume Boivin (Kanada), Michel Koch (Nemčija), Matthias Krizek (Avstrija), Jose Cayetano Sarmiento (Kolumbija) in Cameron Wurf (Avstralija).

Že izkušeni Koren in prvič tudi Mohorič
Oba imata z moštvom pogodbo podpisano vse do konca leta 2015, tako da lahko v naslednjo sezono vstopita bolj neobremenjena.

Za Kristjana Korena bo to že peta sezona med profesionalnimi kolesarji. Matej Mohorič bo med elito doživel svoj krst, a tja odhaja z najboljšo možno popotnico. Kot svetovni prvak med člani do 23 let.

35 zmag in razočarani Basso
Sicer pa so se pri moštvu Cannondale v pretekli sezoni veselili kar 35 zmag. Poleg tega je Peter Sagan osvojil zeleno majico na dirki po Franciji. Pod pričakovanjih je brez dvoma vozil Ivan Basso, ki bo poskušal popraviti vtis na tritedenskih dirkah.

Letos je zaradi zdravstvenih težav nastop na dirki po Italiji odpovedal tik pred začetkom. Na dirki po Španiji pa je zaradi podhladitve odstopil, potem ko se je boril za uvrstitev med najboljšo peterico.

20 kolesarjev ostaja, sedem novi prišlo
V sezoni 2014 bo v ekipi ostalo kar 20 kolesarjev, ki so za »zelene « vozili že letos. Prdružili pa so se jim štirje kolesarji, ki bodo sploh prvič nastopali med elito. To so že prej omenjeni Matej Mohorič, Davide Villella, Alberto Bettiol in Davide Formolo.

In tudi trije nekoliko izkušenejši kolesarji, kot so Marco Marcato, George Bennett in Oscar Gatto. Spet lahko pričakujemo, da se bo vse vrtelo okrog Petra Sagana, ki bo, sodeč po imenih, na klasikah ob sebi imel še močnejše pomočnike.

Sicer pa bodo kolesarji Cannondala že 26. novembra odšli na prve, spoznavne priprave, ki bodo trajale do 29. novembra. Tiste resnejše pa bodo od 2. do 18. decembra v Toskani.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ