Cannondale: Spet pristranski komisarji?

Cannondale: Spet pristranski komisarji?
14.07.2017 AVTOR: D. Z.
Rigoberto Uran, George Bennett in Romain Bardet. Kolesarji so v zadnjih kilometrih prejeli pijačo, ki so jim jo ponudili ob cesti.

UCI pravilo pravi, da kolesarji v zadnjih 20 kilometrih ne smejo sprejemati pijače ali hrane. Sodniki pa so bili zelo strogi. Takoj po cilju so z 20 sekundami pribitka kaznovali tako Bennetta kot Urana, ki zdaj za Arujem zaostaja za 55 sekund.

“Charly Wegelius je poklical Philippa Mariena, glavnega komisarja, in vložil protest. Urana so kaznovali, ker je šest kilometrov pred ciljem prejel pijačo. V bistvu je ta pijača prišla s strani nekoga, ki dela v marketingu podružnice Cannondale France. Oni niso prijavljeni pri nas, mi pa smo zadnji, ki bi nekoga namestili na tako mesto. Ta fant je to počel na lastno pest. Škoda, vendar pa ni naš, ” je za cyclingnews.com pojasnil glavni menedžer moštva Cannondale Drapac Jonathan Vaughters.

A potem se stvar zaplete. Romain Bardet in George Bennett sta ravno tako vzela pijačo v tem zaključku. “Predvidevali smo, da smo zato mi dobili kazen, Bardet pa ne. A Marien je sprva pojasnil, da ga ne zanima, kdo je Uranu podal pijačo. Čutim, da je Marien sprejel pristransko odločitev. Sproti si izmišljujejo in to je popoolna nesposobnost. Če nameravajo biti pravični, naj bodo pravični, ” je še ogorčen Vaughters.

Prav zato se se pri Cannondale Drapacu še enkrat pritožili, saj naj bi bilo s posnetkov vidno, da je Bardet vzel pijačo na istem mestu kot Bennett: “Marienov naslednji odziv je bil, da iz posnetka ni jasno, ali je Bardet popil prejeto pijačo ali ne. Bennett je pijačo prejel na povsem istem mestu. Pri UCI so nam kasneje pojasnili, da je vseeno, saj jima pijače niso podali člani njihovih moštev. Povsem so spremenili stališče. ”

Vaughters ima po dolgem času spet kolesarja, ki se bori za visoka mesta v skupnem seštevku in 20 kazenskih sekuns se bo Uranu na koncu vsekakor še kako poznalo. Sicer pa je trenutno četrti. Brez kazni bi za vodilnim Aruje zaostajal za 35 sekund, tako pa ima 55 sekund zaostanka. Pol minute pred njim je Romain Bardet, 49 sekund predn jim pa Froome: “Raje bi videl, da nihče ne bi prejel kazni. Toura ne bi smele odločati plastenke z vodo. ”

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ