Cannondalejeva XC ekipa odslej s Shimanom

Cannondalejeva XC ekipa odslej s Shimanom
12.01.2018 AVTOR: Vladimir Pakrac
Ekipa ameriškega kolesarskega giganta Cannondale Factory Racing (CFR)) bo na dirkah odslej nastopala s komponentami Shimano XTR.

Doslej medijsko nekoliko sramežljivi Shimano se je v zadnjem letu začel vse bolj izpostavljati, tako na cesti, kot tudi v gorskem kolesarstvu. Tako ravnokar poteka uradna predstavitev novega partnerstva Shimana in cannondalejeve ekipe v olimpjskem krosu - Cannondale Factory Racing (CFR), ki je doslej uporabljala komponente drugega velikega S-a. 

Logično je, da bodo pri Cannondaleju na kolesa namestili zgolj najboljše kar Shimano premore, tako da so pri ekipi že objavili, da bodo njihovi tekmovalci nastopali s komponentami XTR, kar bo obsegalo celoten pogonski sklop in zavore. V sporočilu za javnost so zapisali zgolj, da bo ekipa nastopala z menjalniki Shadow RD+, kar pa ne razkrije tega ali bo kateri izmed tekmovalcev posegel po elektrificirani inačici Di2

Prav tako malenkostno skrivnost predstavlja zadnje vzemetenje. Cannondalejeva ekipa je do seda spredaj vozila kultne Leftyje, kar se verjetno ne bo spremenilo. Na polnovzmetencih pa so bila kolesa opremljena z Rock Shoxovimi blažilniki Monarch XX, kar je bila seveda posledica sodelovanja s krovnim podjetjem Sram. Na kolesih so zaenkrat še nameščeni Monarchi, povsem mogoče pa je, da v Cannondaleju skupaj s Foxom, za v prihodnje pripravljajo kakšno izmed unikatnih rešitev.

Ekipa bodo sicer sestavljali zimzeleni Manuel Fumic (Nemčija), Henrique Avancini (Brazilija), Maxime Marrotte (Francija) in Helen Grobert (Nemčija). 

Shimano in Cannondale Factory Racing sta pogodbo sicer sklenila do leta 2020. Kot zanimivost velja omeniti, da v javnost še niso pricurljale informacije ali gre podobne spremembe pričakovati tudi pri cannondalejevi enduro ekipi, ki jo sestavljata Jerome Clementz in Marco Osborne.

Več na Instagram in Facebook strani.

Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ