Cape Epic 2015 je pred vrati

Cape Epic 2015 je pred vrati
14.03.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Le še nekaj ur nas loči do starta letošnje različice etapne dirke Cape Epic, ki se tudi letos začne s prologom v Cape Townu.

Čeprav bi na startu morali biti trije Slovenci, bomo zaradi odpovedi Blaže Klemenčič, žal lahko spremljali le Petra Vesela v navezi z Nemko Ivonne Kraft ter Petra Karadžo v ekipi z Angležem Jonathanom Wallace-om.

In koga spremljati od tujih ekip?

Pri damah bosta Sally Bigham, ki bi morala voziti v dvojici z Blažo, skupaj s Christino Kollmann iz Avstrije gotovo prvi favoritinji. Za prevlado se bosta borili s Recm Specialized dvojico Ariane Kleinhans in Aniko Langvard, z ekipo Ester Suss in Alice Pirard (Meerendal Wheeler), z legendarno Gunn Rito Dahle v navezi z Katrin Stirnemann ter z skoraj lokalno ekipo Ascendis Health, za katero bosta nastopili Robyn de Groot in Jennie Stenerhag.

 

Moška konkurenca pa bo izredno zanimiva. S Specialized kolesi se bosta na progo podala dva svetovna prvaka v maratonu hkrati: Christoph Sauser in Jaroslav Kulhavy. Za vrat jima bodo dihali Alban Lakata in Kristian Hynek (Topeak Ergon), legendarni Karl Platt in vedno nasmejani Urs Huber (Bulls) ter ekipa Centurion-Vaude Markus Kaufmann in Jochen Käss. Vendar sta tu še skrita aduta iz cross country sveta: duhoviti Jose Antonio Hermida, ki je nekoč izjavil “every year one spacer more under the stem ”) in Rudi van Houts sigurno nista prišla poležavat na južno afriško sonce. 

 

Peter in Ivonne, ekipa Etis sta sigurno ena izmed favoritov, na pot se bosta podala s startnima številkama 71-1 in 71-2. Njuna neposredna konkurenca pa so dvojice: Catherine Williamson in Nizaam Essa (Asrin Cycling), Sabina Compassi in Paul Buhler (Meerendal Wheeler) ter Hanka Kupfernagel in Carsten Bresser (Dietrich - Rocky mountain). Držimo pesti za stopničke! 

 

739 km dolga in 16.000 m “visoka pot se začne z 20 km prologom to nedeljo, sledi 7 etap, o vsem tem bomo pisali v naslednjih dneh.

Letošnja trasa Absa Cape EpicKoga spremljati v ženski kategoriji?Koga spremljati v moški kategoriji?

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ