Carapaz na 4800 metrih (video)

Carapaz na 4800 metrih (video)
19.02.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

Kolesarji v pripravah na najpomembnejše cilje izberejo priprave na visoki nadmorski višini. So pa tudi taki, ki lahko za kaj takega ostanejo kar doma.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/f57TvvQS6oo" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>Tenerifi, natančneje Teide. V tem času je to že zelo popularna destinacija. Edini hotel na vrhu pa je v tem obdobju praktično vseskozi zaseden. Kolesarji živijo na visoki nadmorski višini, trenirajo pa lahko tako na planoti, kot tudi ob morju in imajo potem do hotela še vedno zelo zahtevne različice vzpona.

Nekaterim pa ni treba na take priprave. Tisti, ki že živijo na visoki nadmorski višini. Eden izmed takih je tudi Richard Carapaz. Zmagovalec dirke po Italiji leta 2019, na kateri je v dresu Movistarja premagal Vincenza Nibalija in Primoža Rogliča. Lani pa sta - ko je bil Carapaz že član Ineosa - prav z Rogličem uprizorila izjemen dvoboj za zmago na dirki po Španiji. Carapaz prihaja iz Ekvadorja in živi v El Carmelu, v kantonu Tulcan.

Pri Ineosu pa so objavili podatke z enega izmed treningov. Carapaz se je povzpel tudi na Cotopaxi, na 4800 metrov nadmorske višine. Govorimo o vulkanu, ki predstavlja drugo najvišjo točko v Ekvadorju. Vrh tega vulkana - zadnji izbruh je bil leta 2016 - leži na 5897 metrih nadmorske višine. Carapaz bo doma ostal nekoliko dlje. Njegov kolega Jhonatan Narvaez je namreč že odšel v Evropo, medtem ko Carapaz vztraja doma, na visoki nadmorski višini.

Pripravlja se na dirko po Kataloniji. Ta bo njegova prva v novi sezoni. Potem pa bo nastopil še na dirki po Baskiji in na ardenskih klasikah. To pomeni, da se bo aprila večkrat soočil tudi s Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem. Potem bodo sledile priprave na Tour de France. Tam bo nastopil drugič zapored, zadnja pripravljalna dirka pa bo zanj Criterium du Dauphine. Na Touru bo Carapaz eden izmed adutov Ineosa.

Ob njem bodo veliko pričakovali še od Gerainta Thomasa, ki je Tour že dobil, in od zmagovalca dirke po Italiji Taa Geoghegana Harta. Sicer pa lahko Carapaza bolj podrobno spoznate v krajšem filmu. Dolg je dobrih deset minut. Pripravili so ga pri moštvu Ineos. Na obisku pri Carapazu, torej. Spoznate lahko, kaj počne v prostem času, kako je preživljal otroštvo, kako popularen je, kakšen odnos je imel s prvim trenerjem ...


Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ