Carapaz prepričljivo do skupne zmage v Švici

Carapaz prepričljivo do skupne zmage v Švici
14.06.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Richard Carapaz je do konca dirke po Švici zadržal rumeno majico in na dirko po Franciji odhaja z izvrstno popotnico. Zadnjo etapo je dobil Gino Mader, Rigoberto Uran pa ni uspel nadoknaditi 17 sekund zaostanka za Ekvadorcem.

Dirka po Švici je imela letos zvezdniško zasedbo in je ponudila osem dni zanimivega dirkanja, pričakovano pa novo skupno zmago slavijo v Ineosu, ki je tudi v Švico prišel z zelo močno zasedbo.

Richard Carapaz je pot do skupne zmage tlakoval z etapno zmago v Leukerbadu v 5. etapi, ko je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Dirka je postala zelo zanimiva po sedmi etapi, ko je bil na sporedu posamični kronometer, v katerem je uro nazaj zavrtel Rigoberto Uran in spomnil na najboljše predstave v svoji karieri.

Gorski kronometer je dobil s kar 40 sekundami naskoka pred Julianom Alaphilippom, Richard Carapaz je zasotal za slabo minuto in v skupnem seštevku je imel le še 17 sekund naskoka pred Kolumbijcem.

Uran je poizkušal z napadom tudi v zadnji etapi, a je bil Carapaz nanj pozoren in ni dopustil presenečenja. Je pa svojo priložnost dobil Gino Mader in jo s pridom izkoristil za zadnjo etapno zmago na letošnji dirki po Švici, s katero je razveselil tudi domače gledalce.

Carapaz je tako domov odnesel skupno zmago in rumeno majico, Uran z drugim mestom dobro popotnico pred Tourom, zadovoljen je s tretjo stopničko na zmagovalnem odru lahko tudi Jakob Fuglsang, ki pri 36 letih še vedno kaže dobro formo.

Bo Carapaz zdaj kapetan Ineosa na Touru? »Na koncu je bila to zame res lepa zmaga, to dirko imam rad, cel teden smo trdo delali za rumeno majico in na koncu smo videli, da smo v dobri formi, zmago smo si zaslužili. Tour? Mislim, da smo v zadnjih tednih pokazali, da imamo zelo močno ekipo. V Franciji si bova z Geraintom delila kapetansko vlogo, na koncu pa bomo videli, kako se bo dirka razpletla. Cilj celotne ekipe je, da spet zmagamo na dirki po Franciji,« je diplomatsko odgovoril Carapaz.

Pripravljalne dirke za rumeno pentljo so mimo, naslednji konec tedna bodo na sporedu državna prvenstva, čez manj kot 14 dni pa se bo karavana Toura že odpeljala s štartne črte v Brestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ