Carapaz: Rad bi nadaljeval v Movistarju

Carapaz: Rad bi nadaljeval v Movistarju
06.06.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Zmagovalec dirke po Italiji Richard Carapaz. Je že podpisal pogodbo z moštvom INEOS? Bo ostal v Movistarju? Kaj vse se dogaja?

Že med dirko po Italiji so se pojavile govorice, da je Richard Carapaz že pred časom podpisal pogodbo z moštvom INEOS. Pojavile so se tudi govorice, da naj bi pri Movistarju kolesaril za “vsega” 150 tisoč evrov na leto, kar je zelo malo, če upoštevamo dejstvo, da je že lani blestel na dirki po Italiji in se je do zadnjega boril za belo majico. Obenem je tudi že lani dobil etapo.

Pri moštvu INEOS naj bi mu obljubili kar desetkrat večji znesek, torej 1,5 milijona evrov na leto. A to so vse govorice, kot tudi že podpisana pogodba, očitno. "Želim nadaljevati v Movistarju. Če želijo pri ekipi staviti name, bom z veseljem ostal tu," je za španski časopis Marca dejal Carapaz. Lani je zavrnil podaljšanje pogodbe, kot da bi vedel, da bo letos še boljši. Zdaj bodo morali pri Movistarju krepko seči v žep, če želijo Ekvadorca obdržati.

"Zdaj se začenjamo pogovarjati o prihodnosti. Carapazov primer ostaja nerešen, vendar pa sem prepričan, da bo podaljšal pogodbo," je dejal glavni menedžer ekipe Movistar Eusebio Unzue: "Naredili bomo vse, kar lahko, da mu omogočimo nadaljevanje kariere v naši ekipi. Dejali smo, da se bomo po Giru pogovorili in se tudi bomo. Seveda pa o pogodbah uradno ne moremo govoriti do 1. avgusta."

Sicer pa naj bi Movistar zapustila Nairo Quintana in Mikel Landa, prišel pa naj bi Enric Mas, ki je letos še član moštva Deceuninck Quick Step. “Seveda nimamo potrebe po tem, da bi imeli v ekipi štiri izstopajoče kolesarje. Potrebujemo ekipo, ki bi lahko podprla enega do dva kapetana, ki želita ostati z nami,” je še dodal Unzue, ki očitno lahko še vedno veliko stavi tudi na Alejandra Valverdeja, ki ostaja zvest Movistarju.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ