Čas karantene: Oglejte si Adrijino Turčijo

Čas karantene: Oglejte si Adrijino Turčijo
23.03.2020 AVTOR: DZ, vir: Adria Mobil

World Toura moštva so sezono začela že januarja, mnoge konitnentalne ekipe pa so čakale na začetek sezone v Evropi. Večina slovenskih ekip jo je začela na Hrvaškem, potem pa je prišlo do odpovedi praktično vseh tekmovanj. Koronavirus se je preveč razširil in ogroženo je tudi nadaljevanje sezone.

So pa še pred prekinitvijo sezono v Turčiji sezono začeli kolesarji Adrie Mobila. Nastopili so na dirki po Antalyji, kjer so se srečali z ekipami in kolesarji, ki so imeli v nogah že kar lepo število dirk. Za slovenske kolesarje pa je to bil prvi tekmovalni preizkus. V Turčiji so se želeli pripraviti na obe slovenski enodnevni dirki (Izola in Adria Mobil), ki pa sta kasneje odpadli.

Štiridnevna dirka po Antalyiji je bila na sporedu v sredini februarja. Adria Mobil je nastopila v postavi: Marko Kump, Jani Brajkovič, David Per, Žiga Horvat, Gorazd Per in Gašper Katrašnik. Iskali so predvsem tekmovalni ritem. Na dirki je bilo veliko ekip z manjšim številom kolesarjev, tako da je bilo jasno, da bo potek dirke težko nadzirati. Zato je bilo zelo pestro. Najboljši rezultat pa je uspelo že v prvi etapi doseči Marku Kumpu.

V sprintu glavnine - ta je potekal v rahel spust - je zasedel drugo mesto. Le Mihkel Raim iz Israel Start Up Nation (edina World Tour ekipa na startu) je bil boljši, tudi spretnejši, saj je v zaključku Kumpa celo krepko zaprl. To je bil tudi najboljši dosežek ekipe. Naslednji dan je zaznamoval dež. V tretji etapi, ki se je končala na vrhu vzpona je bil najboljši Riccardo Zoidl, medtem ko je v prvi zasledovalni skupini etapo končal Jani Brajkovič.

Zadnjo preizkušnjo je dobil belgijski državni prvak Tim Merlier. Kumpa je ustavil padec v samem sprintu. Dirko je dobil Maximilian Stedman. Najboljši Slovenec je bil Jani Brajkovič na 14. mestu. Zaostal je za deset sekund. Sicer pa so pri Adriji Mobilu pripravili dobre pol ure dolg film o celotnem dogajanju. Od potovanja v Turčijo, do dogajanja v posameznih etapah z odzivi kolesarjev in osebja. Ogledate si ga lahko v nadaljevanju.

Dirka po Antalyji:
20. februar, 1. etapa: Antalya › Antalya, 149,2 km (1. Mihkel Raim, 2. Marko Kump)
21. februar, 2. etapa: Kemer - Antalya, 165,3 km (1. Giovanni Lonardi, 24. David Per)
22. februar, 3. etapa: Aspendos - Termessos, 101,6 km (1. Riccardo Zoidl, 19. Jani Brajkovič)
23. februar, 4. etapa: Side - Antalya, 136,6 km (1. Tim Merlier, 47. Žiga Horvat)

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ