Castelli s posebnimi majicami za letošnji maraton v Dolomitih

Castelli s posebnimi majicami za letošnji maraton v Dolomitih
04.06.2015 AVTOR: Matej Zalar
Maratona dles Dolomites je eden najbolj zaželjenih maratonov za rekreativne kolesarje, letos pa je uradni pokrovitelj dogodka Castelli, ki je za tekmovalce izdelal poseben dres.
Maratona dles Dolomites - Enel, kot se glasi polno ime dogodka, bo potekal v nedeljo s štarom v La Valli in tradicionalnim ciljem v Corvari. Število tekmovalcev je vsako leto zaradi varnosti in lažje organizacije omejeno na 9000, letos pa so organizatorji prejeli kar 31 000 prijav na maraton. Tekmovalci prihajajo iz 62 držav sveta.

Trase bodo v celoti zaprte za promet, maraton pa poteka čez znamenite prelaze Campolongo, Sella, Pordoi, Gardena, Giau, Falzarego in Valparola. Najdaljša trasa je dolga 138 kilometrov in vključuje brutalnih 4230 višinskih metrov, srednja je dolga 106 kilometrov s 3130 metri višinske razlike, najkrajša Sella Ronda pa je dolga 55 metrov s 1780 metri višinske razlike.

Castelli je na željo kolesarjev ekip Cannondale-Garmin in MTN Qhubeka izdelal poseben, ultralahek dres za vožnjo v klanec, narejen iz 3D materialov. Sprva je bil dres mišljen le za gorske etape, ki bodo potekale v hudi vročini, po testiranjih v vetrovniku pa se je izkazalo, da je dres precj boljši od običajnega tudi na ravninskih etapah. 

Podobne drese bodo prejeli tudi udeleženci maratona, le v posebni barvni kombinaciji, ki je zaščitni znak maratona. Sedež Castellija se namreč nahaja v Alta Badii, ki je zelo blizu štarta letošnje preizkušnje v La Valli, zato so pri italijanskem podjetju na maraton še posebno navezani.

Letošnji Maraton bodo od 6 zjutraj do polnoči prenašali na italijanski televiziji Rai 3, kjer so pripravili tudi studio in bogat spremljevalni program. V nekoliko skrajšani različici si bo dirko mogoče ogledati tudi na angleški televiziji Sky Sports.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ