Castellijeva nova "aerodinamična" oblačila in Rotorjev "ovalnik"

Castellijeva nova "aerodinamična" oblačila in Rotorjev "ovalnik"
10.07.2013 AVTOR: D. Z.
Kolesarji Garmina uporabljajo že nova, prav posebna Castellijeva oblačila. Rotor je razkril nov ovalni verižnik.

Castellijev kupcem (še) nedosegljiv dres
Castellijeve nove drese na dirki po Franciji že uporabljajo kolesarji moštva Garmin Sharp. Iz Castellija so sporočili, da naj bi z uporabo tega dresa kolesar pri 40 km/h prihranil 12 vatov moči v primerjavi s kolesarjem, ki uporablja njihov prejšnji model. V primerjavi s tradicionalno majico, naj bi kolesar pri 50 km/h prihranil vse do 32 vatov. Majica tehta zgolj 94 gramov in je celo lažja od majice, ki so jo pri Castelliju izdelali za gorske etape.

Na določenih mestih, predvsem v spodnjem delu, torej okrog pasu, so uporabili so tudi kompresijske materiale. S tem so poskrbeli, da dres ne »plapola « med vožnjo, obenem pa naj bi bili tudi žepi na hrbtni strani precej bolj praktični in naj bi se jih lažje uporabljalo. »Navadnim « ljudem bodo taki dresi dosegljivi šele v začetku prihodnjega leta. Natančna cena zato še ni znana. Trenutno najboljša Castellijeva majica stane 120 ameriških dolarjev.

Rotorjev ovalni verižnik
Proizvajalec kolesarskih komponent Rotor je predstavil nov verižnik, ki ga nekateri kolesarji že uporabljajo. Najbolj opazna značilnost je večja ovalnost verižnika. Taki verižniki so v zadnjem času vse bolj popularni. Več pozornosti pa se jim je namenillo potem, ko je z ovalnim verižnikom do zmage na lanski dirki po Franciji prikolesaril Bradley Wiggins.

Rotor tudi že več časa izdeluje take verižnike, zdaj pa so se odločili, da naredijo modela s kar 16-odsotno »ovalnostjo «. Prejšnji model je imel desetodstotno. A pri proizvajalcu so poudarili, da nov model starega ne nadomešča. Je zgolj dopolnitev. Najbolj zaželena naj bi bila uporaba obeh, odvisno od potreb in terena.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ