Cavendish in Sky: Kot nesrečen zakon!

Cavendish in Sky: Kot nesrečen zakon!
09.10.2012 AVTOR: D. Z.
Kje bo Mark Cavendish nadaljeval kariero še ni jasno. Jasno pa je, da si tudi Britanec želi zapustiti Sky, čeprav ga veže še enoletna pogodba vse do konca sezone 2013.

»Pri Skyju so z njim delali kot z izjemnim kolesarjem, vendar ne kot z velikim šefom, « je pojasnil Juan Antonio Flecha, kolesar, ki bo po tej sezoni zapustil britansko zvezdniško moštvo.

»Bradley Wiggins je bil vedno pravi šef ekipe. Mark je pričakoval, da bo imel isto vlogo, kot Bradley in je to tudi zahteval. Pri Skyju pa so z njim ravnali kot z izjemnim kolesarjem, ne pa kot s šefom, « je pojasnil Flecha: »Šef je Bradley. Vse odkar je prvi cilj Skyja zmagati na dirki po Franciji. Zato je Mark na lestvici nižje kot Bradley. «

Športni direktor Steven De Jongh je sicer poudaril, da mu je žal, da bo Mark Cavendish po sezoni zapustil moštvo, vendar se zaveda, da drugega sploh ni mogel pričakovati: »Mislim, da ne ena ne druga stran nista povsem zadovoljni. Ni se izteklo tako kot smo upali, da se bo. To ni srečen zakon. « Sicer pa so Cavendisha mediji že povezovali z moštvom Omega Pharma Quick Step.

vir: cyclingnews.com

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ