Cavendish iz Turčije s pokrom zmag, Diaz pa s turkizno majico

Cavendish iz Turčije s pokrom zmag, Diaz pa s turkizno majico
18.04.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Tour of Turkey, Deceuninck QuickStep

Z osmo etapo se je končala dirka po Turčiji, tudi na zadnji dan je bil najhitrejši Mark Cavendish, ki je na turških tleh doživel pravi preporod. Skupna zmaga je pripadla Joseju Manuelu Diazu.

Dirka po Turčiji je bila predvsem v znamenju šprinterjev, odlične boje sta v minulih osmih dneh uprizorila Jasper Philipsen in Mark Cavendish, nedvomno prvo ime letošnje dirke.

Tri zmage na turških tleh so Cavendishu prinesle samozavest, ki jo je potreboval, da v zaključkih dirk spet zaupa svojim instinktom, te pa nikoli niso bili vprašljivi. Tudi tokrat je Cavendish šprint odpeljal popolno.

V minulih dveh etapah je moral priznati premoč Philipsenu, ki blesti v dresu Alpecin Fenixa, zato je tokrat Cavendish dlje ostal v zavetrju Belgijca. Kristoffer Halvorssen in Andre Greipel sta prva začela s šprintom, nato je pospešil Philipsen, Cavendish pa je šele v zadnjih metrih po desni strani prišel mimo njega in za las dosegel še četrto zmago na letošnji dirki po Turčiji.

V skupnem seštevku sprememb ni bilo, Jose Manuel Diaz je zadnjo etapo končal v glavnini in prinesel ekipi Delko veliko zmago. Na drugem mestu je končal Jay Vine (Alpecin Fenix), ki je zaostal le sekundo, a je v zadnji etapi ni uspel nadoknaditi.

Dober teden dirkanja je tudi za Žigo Jermanom, ki je bil v dresu Androni Giocattolija zelo aktiven - pomagal je kapetanu ekipe Eduardu Sepulvedi, ki je bil tretji v skupnem seštevku, pred šprinti pa Matteu Malucelliju, ki pa se ni kdove kako izkazal.

Jerman je bil dejaven tudi v pobegih in je v Turčiji opozoril nase - upajmo, da dovolj, da ga pri Androniju uvrstijo tudi v ekipo za dirko po Italiji, na katero so v minulem tednu dni dobili povabilo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ