Cavendish je že živčen pred dirko kariere

Cavendish je že živčen pred dirko kariere
27.07.2012 AVTOR: D. Z.
Mark Cavendish je prvi favorit za zlato olimpijsko medaljo na sobotni 250 kilometrov dolgi dirki, a vseeno priznava: "Že ves teden sem živčen, vendar smo se naučili, kako se s tem soočiti."
"Opravili smo lažji trening. Ko sem si ogledal kolege, sem ugotovil. To je preprosto sanjska ekipa," je dejal Mark Cavendish, ki se bo moral zanesti na naslednje kolesarje: Ian Stannard, Chris Froome, Bradley Wiggins in David Millar.

"To je vojna z živci. Že ves teden sem živčen, vendar smo se naučili, kako se je treba s tem soočiti. Naše mišljenje je, da če se stoodstotno posvetimo neki stvari, potem imamo najboljše možnosti za zmago. To moramo storiti," je priznal Cavendish in dodal: "Ogromno stvari se lahko zgodi in prav to je tisto, kar dela kolesarstvo tako posebno. Nastopamo v športu z neskončnim številom neznank. Lahko imaš srečo, lahko slab dan ali pa ima nasprotnik boljši dan."

Cavendish je še poudaril, da se zaveda, da je najboljši sprinter: "Če pridemo v sprint, potem sem najhitrejši na svetu. Vendar nisem najmočnejši na vzponih, zato upam na sprint. Vendar moram do tja najprej priti."

vir: cyclingnews.com
foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ