Cavendish po zmago v Turčijo

Cavendish po zmago v Turčijo
26.04.2015 AVTOR: D. Z.
Mark Cavendish dobil prvo etapo na dirki po Turčiji. Caleb Ewan se mu je še najbolj približal.

Presidential Tour of Turkey. Organizatorji so letos pripravili že 51. izvedbo te preizkušnje, ki ima že od leta 2010 status dirke ekstra kategorije. Na startu so se zbrali tudi nekateri zvezdniki. Tokrat organizatorjem ni uspelo pritegniti pomembnejših imen za vožnjo na vzpone, zato pa smo na startu lahko videli sprinterje, kot so Andre Greipel, Mark Cavendish, Roberto Ferrari, Francesco Chicchi … Vrača se Tom Boonen.

Na dirki nastopajo nekatere zelo močne ekipe, kot so Etixx Quick Step, Lampre Merida, Orica GreenEdge, CCC Sprandi Polkowice, Tinkoff Saxo, Lotto Soudal, Astana … Tudi letos bodo kolesarji imeli na razpolago osem etap. Prva je že za njimi. Govorimo o etapi v obmorskem mestu Alanya, ki je gostila tako start kot cilj. Etapa je bila dolga 145 kilometrov. Kmalu po startu se je v ospredju izoblikovala skupina ubežnikov, ki so jo sestavljali Costa, Tonelli, Mas, Phelan in Zurlo.

Privozili so si tudi okrog tri minute prednosti, medtem ko sta v ozadju ritem narekovali predvsem dve ekipi. Belgijski Lotto Soudal in Etixx Quick Step. Edini gorski cilj tretje kategorije 85 km pred ciljem je dobil Zurlo, ubežniki pa so imeli tri minute in pol prednosti. V glavnini je na čelu veliko časa preživel tudi Tom Boonen, ki se tako pripravlja na dirko po Italiji. To je bil dan za sprinterje. Vseeno so uspevali ohranjati razliko na dobrih treh minutah.

Dobrih 50 km pred ciljem je ta znašala še vedno le nekaj manj kot tri minute in pol. Potem pa je ta prednost začela kopneti in 40 kilometrov pred ciljem je znašala samo še dve minuti. Ob vstopu na zaključne kroge dobrih 30 km pred ciljem so imeli ubežniki samo še dobro minuto prednosti. Peterico je glavnina z vsemi najboljšimi sprinterji ujela dobrih 18 km pred ciljem. Takrat se je začel boj za pozicije. In na dolgi zaključni ravnini smo videli odličen sprint Marka Cavendisha. Britanec v dresu Etixx Quick Stepa se tako vrača na sam vrh. Drugi je bil mladi Caleb Ewan, tretji pa Nicola Ruffoni.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ