Cavendish s solzami v očeh ... se poslavlja?

Cavendish s solzami v očeh ... se poslavlja?
11.10.2020 AVTOR: DZ, Sirotti

Mark Cavendish je bežal na dirki Ghent-Wevelgem, na koncu pa pred novinarjem komaj zadrževal solze. Je bila to njegova zadnja dirka?

Mark Cavendish, eden izmed najboljših sprinterjev vseh časov se v zadnjih letih ukvarja predvsem z zdravstvenimi težavami in slabo formo. Nič drugačna ni bila letošnja sezona, v kateri je član moštva Bahrain McLaren.

Manager ekipe Rod Ellingworth je pred dnevi sicer dejal, da se s Cavendishem še pogajajo o morebitnem podaljšanju pogodbe, a očitno do tega dogovora ni prišlo. Oziroma Cavendish meni, da bo do tega zelo težko prišlo. Danes je nastopil na dirki Ghent-Wevelgem. Zanj je to sicer neobičajno, a pridružil se je ubežni skupini in dolgo vztrajal v ospredju.

Seveda brez večjih možnosti za uspeh. Na koncu pa se je v mešani coni ustavil tudi pred novinarji. Pred novinarju Sporze ni mogel več skrivati čustev in je še komajda zadrževal solze. S tresočim glavom je povedal: "Morda je to zadnja dirka v moji karieri. Sem nekoliko …" In potem se mu je še dodatno zatresel glas. Na vprašanje, če je to morda res zadnja dirka pa:

"Morda." Če je to res, si 35-letni Cavendish zagotovo ni želel kariere končati na tak način. V zadnjih letih je bil daleč od želene forme, ki mu je v preteklosti med drugim prinesla 30 etapnih zmag na dirki po Franciji. Pri tem zaostaja zgolj za Eddyjem Merckxom. 15 etap je dobil na dirki po Italiji in tri na dirki po Španiji. Dobil je tudi klasiko Milano-Sanremo in leta 2011 postal svetovni prvak.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ