Cavendish zapušča Sky?

Cavendish zapušča Sky?
14.08.2012 AVTOR: D. Z.
Mark Cavendish naj bi bil pripravljen zapustiti moštvo Sky, za katerega je nastopal v sezoni 2012. Vendar je težava v tem, da ima z zanj domačim moštvom še veljavno pogodbo.
Po končani dirki po Franciji, kjer je Mark Cavendish dobil tri etape, vendar mu ni uspelo ubraniti zelene majice najboljšega po točkah so se pojavile govorice, da naj bi izjemni sprinter razmišljal o menjavi ekipe. Lani je v zanj domačo ekipo prišel kot veliki zvezdnik, aktualni svetovni prvak. Vendar tokrat Sky na Touru ni bil podrejen njegovim interesom.

Pri moštvu so se raje osredotočili na osvojitev rumene majice. In na koncu se je ta odločitev izkazala za odlično, saj so na Touru z Bradleyjem Wigginsom in Chrisom Froomeom osvojili prvi dve mesti v skupnem seštevku. Cavendishu so Britanci sicer stali ob strani na olimpijskih igrah, vendar mu tam tudi ni uspelo osvojiti zlate medalje.

Glavni mož Skya Dave Brailsford je v enem izmed intervjujev poudaril, da bo tudi v prihajajočih sezonah glavni cilj moštva Sky rumena majica na Touru, in ne zelena. Prav zato je takrat omenil, da bi lahko Marka Cavendisha kljub dejstvu, da ga pogodba s Skyem veže vse do konca leta 2013, pustil predčasno oditi. In v igro za sprinterja se je očitno pripravljen vmešati menedžer moštva Omega Pharma Quick Step Patrick Lefevre.

"Do zdaj se ni še nič zgodilo. Do pogajanj ni prišlo, saj si najprej želim vedeti, ali bo Brailsford Cavendishu pustil oditi iz ekipe. Šele potem se bomo lahko pogajali. Zaenkrat pa je to težko. Tudi, če bi si kolesar želel oditi, se morajo v tem primeru strinjati kar tri strani," je dejal Lefevre, ki je že v lanski sezoni v moštvo privabil številne kolesarje nekdanjega moštva HTC HighRoad (Grabsch, Martin, brata Velits).

Lefevre je poudaril, da se s Cavendishem o prestopu še ni pogovarjal, vendar je priznal, da se je s Cavendishevim menedžerjem sestal med olimpijskimi igrami v Londonu. "Šlo je za pogovor, v katerem mi je dejal, da mora najprej govoriti z Brailsfordom. Pravila bom spoštoval. Če pa bo dobil zeleno luč, potem se bom z veseljem pogovoril z njim. Najprej pa moramo videti, kaj se bo zgodilo med Skyem in Markom," je še dejal Lefevre in dodal:

"Mislim, da nismo edini, ki se zanimamo za Marka. Po mojem mnenju je najboljši sprinter na svetu. Seveda imamo ekipo, ki bi mu lahko zelo pomagala. Vendar, dokler ne vidim dokumenta, da je prost, ne morem govoriti. Hočem, da bo vse pošteno in dokler ne bom prišel na vrsto, ne bom spregovoril."

vir: cyclingnews.com
foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ